Czy warto kupić Uncharted 1,2?
Witam czy warto kupić Uncharted 2,1 kupiłem nie dawno U3 po prostu niesamowita gra! Miał ktoś Uncharted całą trylogie i jak ? warto kupić ? Chodzi mi o to czy nie będą do siebie za bardzo podobne i jeszcze coś w "dwóch poprzednich częściach Uncharted jest multiplayer jak w U3 ? dziękuje za odpowiedź
Warto, wszystkie części są świetne.Multiplayer jest jeszcze w części 2.Grałem we wszystkie części i 2 jest według mnie najlepsza.
Ok, no to cała trylogia :)
Edit: Szkoda że nie ma w Uncharted 1 multi :(
2 > 3 > 1
Dokładnie tak jak w [5]. Do jedynki nie warto podchodzić. O ile początek jest obiecujący, o tyle późniejsze etapy i ostatnie
spoiler start
zombie, o zgrozo, w grze przygodowej...
spoiler stop
są już beznadziejne.
Nie słuchaj głupot, jedynka nie jest słaba, to że dwójka i trójka są lepsze nie znaczy że jedynka jest słaba.
Dobrze jakbyś sobie przeszedł 1 później 2, w dwójce jest parę nawiązań/wspominek do jedynki.
leem230698
A w filmach przygodowych nie było ? ;>
Poza tym w każdej części są wątki fantastyczne i już wolę te parę dość łatwych etapów z
spoiler start
zombie
spoiler stop
niż tych wkurzających
spoiler start
małpo-żywico-ludzi(?)
spoiler stop
Jak ci się podoba ten rodzaj gier (a wnioskując po twoich zachwytach nad trójką to tak) to na pewno, to bardzo dobre gry.
Inna sprawa, że dla mnie to "tylko" bardzo dobre - nie uważam ich za jakieś wybitne pozycje, faktycznie technicznie świetne (zwłaszcza dwójka), a postacie ciekawe i ogólnie to bardzo dobre gry. Ale dla mnie na pewno nie wybitne, brakowało im tego czegoś, co sprawia, że człowiek gra i zapomina o całym świecie :)
No i wątki paranormalne (zombie etc.) średnio mi pasowały, no i ostatnia walka w U2 według mnie była absolutnie beznadziejna. Pozostawia spory niesmak, gra niby dobra, a na końcu taki słaby etap...
Ale oczywiście warto.