Zastanawiam się czy w przyszłym roku będą premiery nowych gier FPS oprócz kolejnego Call of Duty? Lubię strzelanki, ale w tym roku jakoś ciężko znaleźć informacje o nowych grach tego typu.
Staram się w miarę regularnie czytać informacje o nowych grach, ale najczęściej dowiaduję o samych remasterach, grach indie i androidowych popierdółkach.
Może coś przegapiłem i jak znacie jakieś FPSy na które warto czekać, to napiszcie. Chodzi mi o głównie o takie, co nie bedą tylko nastawione na multi, ale też żeby single zapowiadał się ciekawie.
Shadow Warrior 2
Tylko jeden FPS? Trochę mało. A kiedyś było tak pięknie. Tyle nowych strzelanek było.
Nie dziwię się że tą generację nazywają ''remaster generation''. Nie ma w co grać, a już nawet na co czekać!
Doom, Unreal Tournament, Homefront, Sniper Ghost Warrior 3, pewnie nowy BF też będzie.
Doom, Homefront: Revolution, Get Evan (powalacz graficzny trzech Crysisów razem wziętych), Syndrome - to najważniejsze fpsy. Jeśli chodzi w ogóle o shootery,l to ma być tego całe mnóstwo, ale nie będą to shootery z pierwszej osoby, tylko trzeciej ;)
Ten gatunek ostatnio przechodzi jakiś mały kryzys.
IMO ostatni genialny fps jaki był to Bioshock Infinite i bardzo dobre Metro Last Light.
Wolfenstein The New Order był niezły, tylko niezły.
Wciąż mam w pamięci 2007 w którym był BioShock,Crysis, COD 4, The Orange Box, UT3, The Darkness, STALKER, Timeshift czy Jericho :O było tego.. :D