j.w.
Chodzi mi o to, że znalazłem w szafie zestaw bezprzewodowy i pamiętam, że gdy go używałem, miałem małe problemy z konfiguracją, ale ostatecznie je rozwiązałem. Gdybym chciał teraz podłączyć z powrotem ten zestaw, nie byłoby problemu z konfiguracją? A co np. z podłączeniem do innego kompa, do którego nigdy zestaw nie był podłączony?
Edit: Nie był to jakiś zaawansowany, profesjonalny zestaw z pierdyliardem klawiszy do spersonalizowania, bez makr itp.
Mogą mieć własną pamięć.
Hm, bo chciałbym wiedzieć czy zestaw może zapamiętał ostatnie urządzenie, do którego był podłączony. Mógłbym to sprawdzić, ale cholera, wyjęcie mojego PC-ta i grzebanie w gąszczu kabli to nieodpowiednie zajęcie na 11-tą w nocy, więc wolę się spytać.
Ale o co chodzi?
Zestawy bezprzewodowe łączą się z komputerem na dwa sposoby:
1. Poprzez bluetooth - wystarczy sparować połączenie w ustawieniach systemowych.
2. Poprzez komunikację radiową na własnym protokole, gdzie do komputera jest podłączany odbiornik na USB i komputer widzi taką mysz i klawiaturę jak normalne przewodowe urządzenia.
[4] Problem w tym, że nie widział, ale, niestety nie pamiętam jak, udało mi się pozmieniać ustawienia tak, że zestaw działał.
jeśli ma własną pamięć to myślę, że byś ten fakt zapamiętał, raczej tańsze rzeczy jej nie mają, więc lepiej załóż, że jej nie ma.
Pamiec maja tylko akcesoria dla graczy i to te z wyzszej polki, zebys idac na LAN Party z wlasnym sprzetem, nie musial go za kazdym razem konfigurowac.