Czy to prawdziwy dowód wpłaty?.
Witam mam pytanie, czy to prawdziwy dowód wpłaty? oczywiście wszystko piszę tam jak na prawdziwym.
Ta podróbka aż krzyczy: ktoś mnie zrobił samemu. I nawet już nie chodzi o wykonanie, ale są tutaj 3 elementy, które nie zgadzaja się z oryginalnym drukiem jaki wyda ci kasjer w tym banku.
Zawsze uważałem, że górale to ... .
A tę podróbkę to wykonało dziecko, które nigdy w życiu nie było w banku (tym banku).
[6] Dane i wysokość wpłaty tym samym charakterem pisma I co z tego? Przecież cały kwit sam wypełniasz.
Dane i wysokość wpłaty tym samym charakterem pisma, pieczątka marna - podróbka
chodziło mu o wysokość opłaty i nie, nie powinno być wypełnione tym samym charakterem pisma.
czy tylko ja mam wrażenie, że killerekm chce sprawdzić swoje umiejętności fałszerskie?
śmiało, wszystko jest OK! powołuj się na to
Nie to nie moje, typek mi to wysłał bo się zgodziłem na dowód wpłaty, pokazał mi to..
[8] Widzisz ty napisałeś poprawnie - opłaty, którą wpisuje kasjer.
Nikt nie zwrócił uwagi na 3 elementy:
- musi być przekreślone albo polecenie przelewu albo wpłata gotówkowa
- musi być być przekreślone W albo P
- opłata w tym banku to 2,50 zł do kwoty 1000 zł.
O LOL
Weź postrasz go teraz, gość się posra trochę. Podrabianie dowodów wpłaty grozi 5 latami więzienia.
Art. 270. § 1. KK
Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
Przestępstwo jest ścigane z urzędu, w sumie to masz obowiązek to zgłosić :)

[12] Właśnie miałem to dodać, ale widzę, że nie tylko ja jestem ---->
Sorry chodziło opłaty rzecz jasna
Poza tym bez daty i podpisu (których tu nie ma) raczej żaden kasjer/obsługa klienta tego nie przyjmie
To prawdziwie ORYGINALNY dowod wplaty ;)
btw. to banki jeszcze dają potwierdzenia na takich blankietach ?
mój już dawno drukuje swoje nawet jak się mu przyniesie na tym blankiecie, to kasjer przepisuje do systemu i drukuje swoje.
tak czy inaczej ja bym gościa nawet nie informował o fakcie, że się ubieram i idę na najbliższy posterunek zgłosić fałszerstwo.
seems legit
pieczatka - epic!
ludzie w banku pisza raczej ",-" zamiast zl, bo jest szybciej. Ale pieczatku rzecz jasna okej! Smialo przyjmuj. Albo zglaszaj na policje...
Waluta jest podana przed kwotą. ",-" pisze się, żeby ktoś czegoś nie dostawił:)
>>> tmk13
Ale tej waluty juz np. nie ma na dole przy oplacie za przelew :).
"pieczątka" z obrysu jakiejś monety z ręcznie napisaną datą, nazwą banku itd O_O co to k*** jest?
Do glowy przychodzi mi tylko "ahhahahahahhhahahahhahahaahhahahaha" dzieki za poprawe humoru przed snem dobranoc
Znam sie na tym i to nie jest prawdziwy dowod wplaty. Na Twoim miejscu zglosilbym sprawe na policje za podrabianie pieczatki banku polskiego
Zglos na policje. Serio. Ewidentnie robil to jakis dzieciak, a nic tak dobrze nie wychowuje bachora jak wizyta mundurowych. Bachora i jego rodzicow.
Zgadzam się. Dzieciaki w tych czasach sa zbyt bezstresowo wychowywane, myślą, ze akcje nie powodują zadnych reakcji. Daj mu lekcje, ze jest odwrotnie. na dołek z nim i przepałować ;d
nie dosc ze bezsteresowo to widac ze glupie jak but z lewej nogi , to ze to nie jest oryginal widac na kilometr.Pozatym dziwi mnie ze ktos pyta sie o cos takiego?
Bardziej mi to przyp0omina probe przekrecena kogos z allegro a na forum rozpytywania czy moja podrobka jest dobra :))
nie nie jest i skoro jestes taki cienki i na dodatek nie myslisz to pamietaj ze to nie jest droga dla ciebie :)) po prostu bedziesz jednym z tych ktorzy po wlamaniu do czyjegos domu zorientuja sie ze zostawili tam swoj telefon i dowod osobisty :))
wbrew pozorom zeby byc przestepcą trzeba miec wrodzony rozsadek ,lub przynajmiej jego szczatki :)