Czy to normalne?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
26.04.2011 13:51
1
odpowiedz
Sqahe-othol_NPC
8
Generał

Czy to normalne?

Kurde chyba mam jakąś fobie albo coś.
Bo strasznie boje się że ludzie z sąsiedniego bloku mnie podglądają, patrzą się na mnie :/

Kurde przez cały dzień mam opuszczone rolety, i jak tylko mam mi je podnosi od razu opuszczam :/

Teraz jestem sam i mam pościel na balkonie i muszę uważać żeby nie lało to sobie je podniosłem i jak zobaczyłem gościa na balkonie od razu miałem wrażenie że się nam nie patrzy :/

Kurde masakra, nie mogę się na niczym skupić bo mam wrażenie że ktoś mnie obserwuje :/

spoiler start

I nie chodzi o to że wale konia bo go nie wale, po prostu siedzę przy biurku...

spoiler stop

26.04.2011 13:54
📄
2
odpowiedz
sebekg
112
Legend

Ale to codziennie masz tak ? idź może do psychologa bo to raczej początki jakieś schizy...

26.04.2011 14:03
3
odpowiedz
Dorin_NPC
12
Legend
Image

I SEE YOU !

26.04.2011 14:07
Will Barrows
4
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

Z tym smalcem jesteś ciacho dla sąsiadów.

26.04.2011 14:08
👍
5
odpowiedz
Q'rsi-oth_NPC
48
Konsul

Wyluzuj, wypił herbatkę, zapal ziółko i od razu będzie lepiej.

26.04.2011 14:09
6
odpowiedz
Sionlos_NPC
101
Senator

Pierdol to i kup dom jednorodzinny na jakimś zadupiu.

26.04.2011 14:10
😁
7
odpowiedz
Balar_NPC
48
Senator

A mówią, że zioło nie szkodzi.

Jeśli to nie prowo, to niestety, ale musisz odstawić narkotyki, a następnie kierunek --> psychiatra.

26.04.2011 14:13
tygrysek
8
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

zmień dilera

26.04.2011 14:15
9
odpowiedz
Anynron_NPC
15
Generał

To tylko chwilowa sytuacja czy masz tak od dłuższego czasu? Jeśli to drugie, to radzę wybrać się czym prędzej do psychiatry. To mogą być objawy schizofrenii. Przykładowe objawy tej choroby które pasują do Twojego opisu: lęk, wrogość, podejrzliwość, zaburzenia rozumowania abstrakcyjnego.

Jeśli rzeczywiście jest to schizofrenia lepiej abyś czym prędzej się o tym dowiedział. Zwlekanie może tylko pogorszyć Twoją sytuację.

Poczytaj sobie na ten temat więcej i obiektywnie oceń czy opisy pasują do Ciebie:
http://www.psychiczne.objawy.net/Objawy+schizofrenii
http://online.synapsis.pl/Schizofrenia-podstawowe-informacje/Objawy-i-rozpoznawanie-choroby.html
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/7975

26.04.2011 14:29
😒
10
odpowiedz
Sqahe-othol_NPC
8
Generał

To nie za fajnie ;/

Zawsze tak miąłem, jak mieszkałem w innym pokoju to miałem inne ustawienie okna to miałem podwinięte, ale teraz jestem idealnie bokiem do okna i no nie mogę wytrzymać, cały czas myślę ze ktoś się na mnie patrzy ;/

26.04.2011 14:36
11
odpowiedz
Kraso-is_NPC
4
Generał

No i co z tego, że ktoś się patrzy :)?
Ja mam mieszkanie vis a vis biurowca, a przez pol roku nie mialem zaslon ani rolet, z ludzmi z na przeciwka mialem niemal przyjacielskie stosunki, z niektorymi sobie nawet machałem :D

26.04.2011 14:37
👍
12
odpowiedz
Argentus_Aerentia_NPC
0
Konsul

umyj włosy

26.04.2011 14:38
Devorels
13
odpowiedz
Devorels
66
The Phenomenal One

Zmień pokuj

26.04.2011 14:45
14
odpowiedz
Anynron_NPC
15
Generał

Zawsze tak miąłem, jak mieszkałem w innym pokoju to miałem inne ustawienie okna to miałem podwinięte, ale teraz jestem idealnie bokiem do okna i no nie mogę wytrzymać, cały czas myślę ze ktoś się na mnie patrzy ;/

Zachowanie paranoiczne, a co za tym idzie możliwe że masz schizofrenie paranoidalną. To nie choroba śmiertelna, a zaburzenia osobowości. Z tym da się żyć, bardzo ważne tylko aby brać odpowiednie leki i konsultować się regularnie z psychiatrą. Wizyty u psychologa też nie zaszkodzą. No ale jest to najgorszy scenariusz, bardzo możliwe że powodem Twojej paranoi jest zupełnie coś innego. Zapisz się po prostu do psychiatry i dowiesz się wszystkiego. Najważniejsze byś tego nie lekceważył! No i głowa do góry;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl