czy Terraria jest ok na krotkie 20 min sesje
nie bede w to gral w domu raczej tylko w pociagu, stad pytanie
Owszem jest.
Z tego co pamiętam zapisuje się po wyjściu z sesji. Tylko zapomniałem, czy zaczynamy potem w miejscu startu czy tam gdzie zakończyliśmy...
Tak sredniawo - na poczatku moze byc, pozniej (jak zejdziesz dosyc gleboko) czasami moze brakowac czasu. Zalezy co chcesz osiagnac :)
Albo we własnym pokoju, gdy sobie taki zrobimy (można ich mieć kilka i robić je pod ziemią).
Myślę, że można, ale gra będzie szła bardzo wolno. To jest jedna z tych gier IMO, w które się człowiek wciąga i nie zauważa kiedy 2 godziny minęły.
Jeśli chodzi o jazdę pociągiem, to polecałbym bardziej FTL, The Binding of Isaac czy może nawet Spelunky.
Gre zaczyna sie w miejscu startowym, ale mozna je sobie ustawiac dowolnie po mapie (trzeba postawic lozko i spelnic pare warunkow), wiec moze byc nawet w srodku jaskini.
Sam przy Terrari spedzilem kilkadziesiat godzin i nie liczac poczatkowego totalnego zafascynowania gra, caly ten czas to wlasnie takie krotkie sesje po 20-30 min, takze jak najbardziej sie da sie z tego czerpac przyjemnosc
Jak dla mnie, to w 20 minut, możesz conajwyżej powalczyć w genialnym pvp :P
[6] W Binding of Isaac mam przegrane +100h i prawie wszystko zrobione, może na początku gra się szybko jak jeszcze nie są odblokowane późniejsze etepy, lepsze przedmioty i ogólnie się nie ogarnia, ale obecnie przejście gry zajmuje mi ponad 50 minut, gdy chcę zwiedzić większość mapy, pozbierać przedmioty, żeby dawać radę później.
Autor chce gry na 20 minut, BoI imo odpada.
może Rogue Legacy https://www.gry-online.pl/gry/rogue-legacy/z53828
dłuższe sesje mi się nie zdarzają ale ja w sumie cienki jestem w takie gierki i za daleko nie doszedłem :)
chodzi mi o wersje na ipada, z save tam raczej nie powinno byc problemu, chce jedyni uniknac zerkania na tablet w robocie ;)