Czy ten telewizor jest dobry?
Czy ten tv jest dobry i czy ma odtwarzanie filmów z usb? http://www.mediaexpert.pl/telewizory-led/telewizor-philips-32phh4509-88,id-226165
Samo to, że to telewizor HD Ready go powinno dyskwalifikować.
Ma. Ja bym tego TV nie brał. Nawet Full HD nie ma.
[4] nie jest zły? a co w nim dobrego? :)
Cena, niezła jakość obrazu (jak na HDReady), obsługa sieci i SmartTV (jak ktoś lubi, dla mnie to całkowicie zbędne gufno).
Za 9 stówek, to wielkiego wyboru nie ma. A HDReady przy 32" wcale nie jest takie straszne jak niektórzy twierdzą.
Ok dzięki za odpowiedzi.
niezła jakość obrazu (jak na HDReady)
rozumiem, że masz ten TV albo go oglądałeś w sklepie z chęcią kupna?
rozumiem, że masz ten TV albo go oglądałeś w sklepie z chęcią kupna?
Tak. Nie dalej jak miesiąc temu kupowałem z kuzynem (dla niego) prawie identyczny model. Konkretnie był to 4309. Był w bardzo fajnej promocji. Telewizor do oglądania... telewizji. Żadnych blurejów, żadnych konsol. Podpięty do multiroomu nc+. Działa świetnie. I filipsowskie HDReady zjadało na śniadanie FullHD od Manty czy innych tanich marek. A do tego, był tańszy.
Wszystko zależy kto i do czego chce używać TV. Jak napisałem wyżej, dla mnie, na przykład, SmartTV jest zbędne i wolałbym tego LG z FullHD. W cenie ~1k, niestety, trzeba iść na jakiś kompromis. Albo FullHD bez bajerów, albo HDReady z bajerami.
kjx ->
I filipsowskie HDReady zjadało na śniadanie FullHD od Manty czy innych tanich marek.
Co tam Manta! Dla lepszego efektu proponuję porównanie do telewizora Rubin!
A powiedz mi, do czego miałem porównać jeśli absolutnym maksimum do wydania było 800pln? Pewnie, że Panasoniki czy inne Samsungi za 1,5-2k "grały" lepiej, ale w tym przedziale cenowym, nie ma nic innego jak Manta, TCL czy inne najtańsze modele popularnych marek. I w takim porównaniu Philips wygrał.
Poproszę w takim razie o podanie 3 modeli, w cenie 749pln, które są lepsze od tego Philipsa albo do których mógłbym go przyrównać.
Za lekko ponad 9 stowek Samsung UE32H5000. I w zasadzie po temacie.
[13] czemu 749zł a nie 999zł ??
Czytałem, że HdReady nie wiele różni się od FullHd na 32 calowych telewizorach chyba jednak kupię tego Philipsa
A przeczytajże moje posty dokładnie :-)
Po pierwsze primo, mówię o modelu niższym niż z [1], praktycznie wszystko to samo tylko bez SmartTV (kosztuje około 880). Po drugie primo, fajna promocja akurat się trafiła. A że dodatkowo był brany też laptop, to udało się z ceną zejść do 0,75k.
Ale jak mówiłem, akurat w tym przypadku 800 to było max na TV (bo to jako dodatkowy TV, w pomieszczeniu gdzie raczej rzadko się przesiaduje dłużej). Jeśli natomiast chodzi o [1], to za 1k już można bez problemu znaleźć FullHD. Chociażby wspomniany przeze mnie LG czy Samsung z [14]. Tyle, że to "gołe" FHD. A może komuś wybitnie zależy na Smarcie co by sobie Lekarzy na TVN Player oglądać podczas robienia pierogów w kuchni. I tu, niestety, zaczyna się problem, bo za 900-1000 raczej FHD, ze Smartem, z obsługą sieci nie znajdzie. Ale ponieważ nie napisał czego oczekuje od TV, gdzie będzie stał, co będzie oglądał, to stąd lekki flamewar się urodził.
---
[16]
Odpowiedz na jedno podstawowe pytanie: czy Smart i obsługa sieci jest ci potrzebna? Jeśli NIE, to nie bierz tego Philipsa, są lepsze w tej cenie, nawet w MediaExpert.
W sumie to chyba może być bez smart tv. Jaki w takim razie polecacie do 1000zł?
Jeśli cały czas mowa o 32 calach i 1k max, to:
LG 32LB5610
Samsung UE32H5000
Philips 32PFH4309
... i chyba tyle. Może jakaś Toshiba się jeszcze trafi.
Z ciut droższych, to, na przykład, Panasonic TX-32AS600E.
Jeśli już tak lubisz znęcać się nad swoimi oczami to kup chociaż Full HD. Najlepszymi telewizorami nadal pozostają LCD na matrycach PVA, S-PVA, MVA - podobnie, jak dobre monitory i plazmy
Ok. Dzięki za wszystkie rady.
kjx poleca:
LG 32LB5610
Samsung UE32H5000
Philips 32PFH4309
Czy czymś szczególnym te modele się różnią? Jakieś funkcje są bardziej przydatne, itd?
a czy do telewizji, która najczęściej jest w HD, telewizor FullHD, zwłaszcza w 32/40" jest niezbędny?
Ale owszem, skoro autor nie musi mieć SmartTV, to może zamiast tego wiąć HD.
Generalnie jednak intuicja (żeby nie było, że jestem znawcą :)) podpowiada mi to samo co kjx.
Swoja drogą ten LG to tylko jak sie ma odpowiednio szeroką szafkę :P A Sony w zwykłym HD poskąpiło na ładniejszą nóżkę z tych droższych modeli...