Czy tak kupionego Windowsa 8 można wykorzystać do ponownej aktualizacji XP?

Forum Komputery
Odpowiedz
12.10.2013 15:26
xanat0s
1
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change

Czy tak kupionego Windowsa 8 można wykorzystać do ponownej aktualizacji XP?

Zaraz po premierze Windows 8 skorzystałem z promocji - za 129 złotych kupiłem Windows 8 (uaktualnienie). Dostałem klucz, wszystko się zainstalowało, jest w porządku.

Ale planuję wymienić komputer - praktycznie od zera, zostaje tylko zasilacz, monitory, napęd, myszka i klawiatura. Do tego stary dysk (podzielony na dwie partycje - jedna na system, druga na pliki). Planuję kupić SSD na system.

Problem jest taki - czy wersja którą zakupiłem, pozwala mi zainstalować aktualizację ponownie? Bo zainstalowałbym najpierw XP, potem włączyłbym od razu upgrade. Problem jest taki, że pamiętam były wątpliwości, czy będzie można tak robić. Sprawdziłem na drugim komputerze z Vistą - uruchomiłem asystent aktualniania Windows i nie mogłem nigdzie wpisać kodu, mogłem tylko kupić nowy.

Orientuje się ktoś czy mam jakąś możliwość ponownego zaaktualizowania Windowsa? W ostateczności pozostanę przy starym dysku i jak system się wywali z powodu nowego sprzętu to najwyżej go podniosę przygotowanym pendrivem ratunkowym oferowanym przez MS, ale fajnie byłoby mieć wszystko na SSD...

[edit] Chyba znalazłem gdzie mi MS pozwala ściągnąć Windows 8 do instalacji, idę to sprawdzić :)[/edit]

[edit2] OK, widzę, że pozwala mi zaaktualizować Vistę na drugim PC i prosi o kod, który akceptuje. Czyli powinno być OK, ale jakby ktoś potwierdził byłbym wdzięczny.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl