Czy ta karta graficzna jest dobra?
Posiada kartę graficzną NVIDIA GeForce GTS 450 i chciałbym sie spytać czy ona jest według was dobra i jakie są wasze opinie o tej karcie graficznej.
Taka sobie. Poniżej średniego segmentu wydajnościowego, ale nowe gry jeszcze przez jakiś czas będą działać (oczywiście z odpowiednio obniżonymi ustawieniami graficznymi).
Patrząc: Cena - Jakość
To jest jedną z najlepszych jakie można kupić, i grać w najnowsze gry na średnio/wysokich.
Ja mam GTX 550 Ti która jest nie wiele wydajniejsza.Mi gierki (w które grałem: Risen,Fifa 12,Crysis 2,Mafia 2,Dsj4 hehe) na full w rozdzielczości Hd.Także musi być dobra.Nie trzeba jakiejś super wypasionje by gierki śmigały na maksa ale trzeba też pozostałe segmenty dobrej jakości.
Ja gram na tej karcie w Tribes Ascend, Assasin's Creed: Revelations, CoD: Modern Warfare 3, FIFA12, World of Tanks na full detalach przy rozdzielczosci 1280x1024. Kupiłem ją przedwczoraj, jedynie kiedy szybko ruszam myszką, czyli kamerą w AC:R, są małe spowolnienia, a jeżeli obracam się klawiszami WSAD nie ma żadnej sciny. W pozostałych grach nie ma już żadnych spowolnien, ani ścin, w MW3 nawet przy wybuchach nie spadają fps'y poniżej 60, w Minecraft bez optifine na full wyciągam 100-250fps. Sterownik z płyty lepiej współpracjują z kartą, niż najnowsze 3xx. Przesiadłem się z GT240, jakieś przeogromnej różnicy nie widzę, ale jest bardzo dobrze, dużo lepiej. Różnice ogromną żauważyłem w MC, w AC:R też na starej karcie nie pograłbym na full. Największą zaletą i największą różnicą jest brak spadków, oraz nieco więcej fps. Nieco, to raczej za mało powiedziane, bo w MC mam 2-3 razy tyle fps, w AC:R jest ok. 10 klatek więcej na full niż na GT240 przy średnich ustawieniach. IMO - bardzo dobrze wychodzi cena/jakość, sama karta ogółem - bardzo dobra. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego, no chyba że używanego HD4870, tyleże karty z serii HD3xxx-4xxx są już na wymarciu - producent nie będzie wydawał do tych kart nowych sterowników, będzie tylko to, co jest. W związku z tym za jakieś pół roku, jak nie szybciej, GTS będzie zjadać tą karte w nowszych grach. HD5770/6770 jest jednak lepsza od GTS'a, ale droższa o ok. 80zł. Ja GTS'a kupiłem za 306zł, i uważam to za świetny interes. Zero praktycznie spadków fps, i większa płynność (wieksza liczba maksymalnych klatek na sekunde) bardzo mnie zadowoliły. Jeszcze nie testowałem na tej karcie DX11, ale na wszystko przyjdzie czas. Pozdro, mam nadzieje że odpowiedziałem na wszystkie twoje pytania.