Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy seria Hitman mi się spodoba?

16.03.2014 14:46
1
zanonimizowany968377
4
Chorąży

Czy seria Hitman mi się spodoba?

Witajcie! Uwielbiam klimaty noir (szególnie Mafia, Mafia 2, L.A. Noire, Trylogia Ojca Chrzestnego, Chłopcy z Ferajny, Tajemnice Los Angeles, Zakazane Imperium) oraz trochę mniej neo-noir (tutaj przychodzi mi głowy głownie seria Max Payne), a ostatnio przypomniała mi się seria Hitman, jednak tylko za sprawą głównego bohatera - zimnokrwistego zabójcy w garniturze, co przypadło mi do gustu już przy pierwszym kontakcie. Nie wiem jednak zbyt wiele, czy jest tu jakiś fan który mógłby mi tą serię trochę przybliżyć? Mam na myśli głównie porównanie ją z wymienionymi wcześniej grami i filmami. I czy jest to typowa strzelanka?

16.03.2014 14:49
xanat0s
2
odpowiedz
xanat0s
246
Wind of Change

nie, seria Hitman to nie jest typowo strzelanka. Hitman to gra o zabojcy na zlecenie, ktorej esencja jest zabijanie wyrafinowane - najlepiej bez robic misje bez jednego wystrzalu.

mozna grac w stylu DOOM i walic we wszystko, ale nie o to w grze chodzi.

16.03.2014 14:54
3
odpowiedz
zanonimizowany968377
4
Chorąży

A czy skradanie jest podobne do tego z Metal Gear Solid 4? Bo to jedyna skradanka w jaką grałem w życiu - generalnie nie mój gatunek, ale jeśli w Hitmanie są dobre motywy zaczerpnięte z noir, a bohater gada tak zaj***ście jak wygląda, to zdecydowanie mogę zagrać w drugą skradankę w swoim życiu :D

16.03.2014 14:56
4
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Obejrzyj jakieś gameplaye na youtube to będziesz wiedział czy ci się takie coś podoba. Wróżek tu nie ma.

16.03.2014 18:40
5
odpowiedz
zanonimizowany984103
1
Junior

Hitman jest swietny. Ja to chyba nawet postaram dokopać się do pierwszych części, ekstra zabawa.

Forum: Czy seria Hitman mi się spodoba?