Czesto widze na forum opinie, ze studia to strata 5 lat zycia i, ze sa one zbedne. Zastanawiam sie...jakąż to prace moze dostac czlowiek z wyksztalceniem srednim? Oczywiscie mowie o pracy za ktorą mozna wyzyc a nie wegetowac.
Jestescie zadowoleni ze swojej pracy? Pracujecie w swoim zawodzie? Jak zdobywaliscie doswiadczenie skoro w kazdej pracy wymaga sie doswiadczenia?
Pytam bo wiem, ze na forum same biznesmeny wiec chce sie dowiedziec gdzie zarabiacie te milyjony monet :)
Tak, pracuje w zawodzie. Same studia bardzo sie przydaly, chocby z tego powodu, ze nauczono mnie tam jak myslec, jak rozwiazywac problemy. Mysle, ze po studiach zaocznych bylbym w nieco lepszej sytuacji, mialbym wiecej doswiadczenia zawodowego, a wlasnie to sie liczy na rynku pracy. Mi akurat sie udalo, od drugiego roku pracowalem, w zawodzie i dla swojej uczelni, ale wielu studentow wedlug mnie tylko marnuje czas.
Zastanawiam sie...jakąż to prace moze dostac czlowiek z wyksztalceniem srednim?
Kolejny wykształciuszek.
Swoją działalnośc rozkręciłem w trakcie studiów zaocznych, czyli z wyksztalceniem srednim.
A jaką prace może dostać człowiek ze średnim ? Każdą, tyle że nie przeskoczy wyżej na stanowisko z wymaganym wyższym.
Co to za działalnosc jesli mozna wiedziec?
sa studia i studia.
jak jestes po politechnice jakiejs gdzie faktycznie czegos konkretnego ucza, to raczej z nastawieniem, ze bedziesz pracowal w zawodzie.
wszystko zalezy wiec od kierunku studiow i samej uczelni