Czy policja każe płacić [ link ] cardami?
Witam! Ostatnio podczas oglądania "bajek na dobranoc", nagle wyskoczyło mi okienko z opisem, że zostałem namierzony przez polską policję. Ciśnienie od razu mi podskoczyło i w panice wyłączyłem to okno. Następnie pojawiła się informacja czy na pewno chce opuścić to okno. Dlatego że działałem pod wpływem nerwów i zamknąłem okno nie wiem dokładnie co tam się znajdowało, ale wiem na pewno, iż była tam informacja o grzywnie, zastraszaniu sądem i okienko z psf. Czy są to wyłudzacze czy mogę mieć przez to problemy w sądzie? Czytałem o tym trochę i wiem, że grupa hakerów już podszywała się pod policję ,blokowała komputery i żądała okupu. Nie mniej jednak ta sytuacja wydaje mi się dziwna bo spotkałem się z nią pierwszy raz. Jak jest naprawdę Drodzy Forumowicze?
Proszę bez ironii. Wiem że sytuacja trochę śmieszna i wydaję się, że to wyłudzacze, ale żyjemy w Polsce i byłbym wdzięczny za pełną odpowiedź.
500zł? Nawet jeśli to jak do tego wrócić, aby móc zapłacić. Chociaż wydaję mi się że to nie jest fake...
Sprawdz spam w skrzynce mailowej , powinienes dostac maila z komendy.
Mi wyskoczyło okienko, że jeśli nie zapłacę 5000 zł. to zablokują mi komputer. Rzecz jasne zapłaciłem, byli to mili złodziej bo przyjmowali pay safecard lub skiny do CS GO.
No w glownym swoim , jak wplacisz do tygodnia czasu, to zaplacisz tylko 300 zamiast 500.
Wydaje mi się to dosyć podejrzane policja+ [ link zabroniony przez regulamin forum ] card
ale ja mam kilka kont email a podczas dostania komunikatu nie byłem zalogowany na google
O to sie nie martw, na pewno dostaniesz maila, moze nie dzisiaj, ale w ciagu paru dni. Zalezy jeszcze na jakiej stronie byles, jedne sa tansze drugie drozsze.
I to jest prawda? kurde sądziłem raczej, że to wyłudzacze tym bardziej o czytaniu o tym że hakerzy już podszywali się pod policję i blokowali komputery, tylko że u mnie nic nie jest blokowane...
To zwyczajni wyłudzacze. Nie płać, bo się tylko pogrążysz.
A takich trolli jak wyżej to powinno się z automatu banować na tym forum.
cóż teraz nie wiem któremu wierzyć... Choć rozsądek podpowiada mi że Bitten Apple
Bitten Apple - wyjmij kij z dupy, sztywniaku :)
WujekTrolPazdi - dales sie strollowac, mozesz juz zmienic pieluche ;)
taa... podczas ataku stresu i paniki gubi się czujność, czuli nic mi nie groazi?
Nic ci nie grozi, sciagnij jakis program do spywaru bo prawdopodobnie masz jakiegos wirusa w komputerze.
Jak można być takim cymbałem, żeby nie załapać od razu, że to forma wyłudzenia pieniędzy? xD Ciekaw jestem jak sobie radzisz w codziennym życiu?
no ja tam nie wiem, w zeszłym roku był u mnie komornik i zabrał wszystkie itemy na steamie
Hej :D napisałem że rozsądek podpowiada mi, że to wyłudzacze, ale przezorny zawsze ubezpieczony (:
A teraz przyznaj sie jaka masz prawdziwa ksywke na golu? Strzelam- Medico della Peste? :)