Czy pobieranie gier z interneu jest legalne czy nie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
30.10.2015 23:54
1
odpowiedz
mateuszplex
30
Centurion

Czy pobieranie gier z interneu jest legalne czy nie

Witam, pytam z ciekawości bo kiedyś założyłem konto na torrent.org i czasami pobieram jakiś film czy gre i czy pobranie gry lub filmu na tylko i wyłącznie własny użytek jest nielegalne i moge być jakoś namierzony, czy coś w tym stylu. Jedni twierdzą ze pobieranie na własny użytek jest legalne inni nie więc jak to jest i jak to jest z tym serwisem torrenty.org zakładając konto ( założyłem z rok temu ) podawałem numer telefonu i czy jest opcja aby jakoś policja doszła do tego co pobieram po ip albo numerze telefonu ? Może to śmieszne ale troszke się martwię, więc prosze nie wyśmiejcie mnie tylko odpowiedzcie .

30.10.2015 23:59
2
odpowiedz
Kalonen_NPC
33
Legend

W przypadku torrentów ściąganie jest nielegalne, bo podczas pobierania udostępniasz pliki innym użytkownikom.

30.10.2015 23:59
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Pobranie filmu na wlasny uzytek jest legalne, problem w tym, ze pobierajac z torrentow jednoczesnie rozpowszechniasz, a to juz nie jest legalne.
Pirackie oprogramowanie, w tym gry, nie jest legalne w zadnym przypadku.
I tak, jesli komus bedzie się chcialo, to namierzy cie bez zadnych problemow.

31.10.2015 00:01
DiabloManiak
4
odpowiedz
DiabloManiak
253
Karczemny Dymek

Tak jest nielegalne, ale "praktycznie" obecnie nie ścigane ...

Zostaje kwestia sumienia i własnego snu ( lub ktoś zrobi akcje nalotową ) :)

31.10.2015 00:18
5
odpowiedz
ursosowa220
7
Pretorianin

Tak jak wyżej, nie musisz się niczym martwić. Nawet gdyby ktokolwiek zaczął "bawić" się w namierzanie takich osób, to prędzej Lis stanie się prawicowcem niż Cię złapią, bo ludzi którzy ściągają torrenty jest w Polsce miliony.

31.10.2015 00:23
6
odpowiedz
Quen_NPC
19
Senator

Filmy czy muzyka nie mają tego "regulaminu", wiec możesz je ściągać ale gry już to mają. Więc pamiętaj o tym, że każda gra ściągnięta, która w regulaminie nie ma Free jest przestępstwem!

31.10.2015 00:30
Garret Rendellson
7
odpowiedz
Garret Rendellson
87
Legend

Nie bój żaby. Problem możesz mieć jak wparują ci na chatę w poszukiwaniu np zielska a na kompie znajdą pirackie oprogramowanie.

31.10.2015 01:53
8
odpowiedz
mateuszplex
30
Centurion

Gdy by policja chciała każdego łapać to nie wiem czy było by to fizycznie możliwe ścigać miliony ludzi niż łapać gwałcicieli czy morderców

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl