Witam, mam takie szybkie pytanie może trochę głupie, ale co mi tam, a mianowicie czy aby nie pogubić się w fabule musiałbym pierwsze zakupić pierwszą część Crysis? czy, jeżeli zacząłbym od drugiej części i szedł potem dalej to nie stracę zbyt dużo? trochę to głupie, ale ludzie zachwalają drugą cześć, więc bym w nią zainwestował, ale, jeżeli mam stracić dużo (ubytki w fabule i cały smaczek) to pasuje jednak rozpocząć jak należy od pierwszej części, a nie kombinować?
Rozumiem, ale od strony fabularnej grając w drugą część omijając pierwszą stracę dużo? lepiej według Ciebie nie kombinować i jak przystało normalnie zacząć od pierwszej :P?
Dwójka zaczyna się tak że nie trzeba znać pierwszej części. Jakoś to tam jest wytłumaczone, gra, fabuła prowadzona też jest inaczej. Jedynka zawiera genezę kryzysu, sam początek inwazji.
Jako że jedynka z dodatkiem jest lepsza od dwójki to lepiej zacząć właśnie od niej...
Zacznijmy od tego, że Crysis 2 crysisem nie jest. To jakiś twór tworzony z myślą o klonowaniu Halo oraz Call of Duty.
Powiązań jest mało. Niemniej jednak lepiej zagrać w jedynkę, dodatek Warhead, a 2 i 3 olać ciepłym moczem. No chyba, że zależy ci na sado maso, to jedynka, warhead, a potem te pseudo popłuczyny od Cryteka, który sprzedał się EA, czyli 2 i 3.
Zagraj od części pierwszej i graj w następne, są świetne. Liniowe... ale bardzo miło mi się przechodziło ;)
Zagraj od początku żebyś mógł zobaczyć jak spieprzyli drugą część.
Najlepsza jest dwójka :) jedynka i dodatek też całkiem spoko. Z kolei trójka to badziewie.