Czy na takim komputerze zadziała mi GTA V na średnich ustawieniach graficznych i czy ten mikrofon jest dobry . jeśli coś pasowało by zmienić to piszcie [link]
wklej link bez słowa http, a najlepiej podaj tylko model procesora, karty graficznej, ilość pamięci RAM
Bez problemu. Ja mam GTX 760, procesor i ilość RAM identyczna. I wszystko ustaiwone na high poza teksturami na normal (o ile sie nie mylę). :)
dobrze widzę? wybrałeś płytę główną, która obsługuje tylko DDR3, a RAMy wybrałeś pod DDR4? Musisz dobierać podzespoły tak by do siebie pasowały, czyli albo bierzesz płytę główną, która w opisie ma napis DDR3 i wtedy ramy DDR3 kupujesz, albo płytę z DDR4 i ramy DDR4.
A tak w ogóle to sprawdź ile wyniesie cię gdy zmienisz płytę główną na taką, która obsługuje DDR4 (w opisie sprawdź czy obsłuży 2400 Mhz ramy, bo jak obsłuży tylko 2133 mhz to chyba ramy mocniej taktowane zadziałają, ale jako niżej taktowane? nie jestem pewien) i wybierz procesor i5 6400. Bo może bardziej opłaca się brać i5 6400 (czyli nowszy procek, skylake) niż starszy i5 4460. Pamiętaj, że socket (gniazdo) na płycie musi mieć taki sam numer jak na procku.
A karta gtx 950 jest dobra.
www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_950_vs_radeon_r7_370_test_kart_graficznych_do_800_zl?page=0,12
Jak ramy będziesz wybierał to patrz na opóźnienia CL, jak CL będzie niskie to znaczy, że jest szybszy ram, lepszy
Tak jak kolega wyżej napisał - ogarnij ramy. A 950-tka powinna trochę pochodzić. Sam mam nieco słabszego GTX-a 750Ti i póki co starcza na granie typu średnie/1080p lub wysokie/720p.
Albo ram w dół czyli DDR3, albo płyta i procesor w góre(a pamięci wymienić na 2133MHz z CL14), czyli i5 6400 i płyta np. H110M PRO-VD. W górę wyjdzie to 50-100zł drożej niż w dół, ale zyskasz 5-10% wydajności procesora, złącze USB 3.1 na tył i USB 3.0 na przód.
ej ludzie a czy gry takie jak
Asassin`s creed syndicate
Asassin`s creed unity
Wiedzmin 3 dziki gon , Serca z kamienia , Krew i wino
far cry primal i 4
rise if the tomb rider ?