Właśnie newsa przeczytałem o obniżkach cen kart, w USA jakiś model karty jest za 874 złote, a w Polsce 1200 zł, napisali, że te obniżki w USA są przez to, że za parę miesięcy będzie nowa generacja kart. O jakich kartach mowa, tylko jakichś drogich? Czym one mają się charakteryzować, dx12, a może nadal dx11 jednak wydajniejsze?
A czy spadki cen kart powinny niebawem nawiedzić Polskę? Zastanawiam się nad zakupem sprzętu i nie wiem kiedy go dokonać, poczekać kilka tygodni na promocje, czy poczekać kilka miesięcy do nowej generacji konsol? Kartę kupowałbym za 7 stów, nową.
że za parę miesięcy będzie nowa generacja kart
Mniej więcej w styczniu.
O jakich kartach mowa, tylko jakichś drogich?
Nowa seria Radeona + GTX 960 od nVidii
A czy spadki cen kart powinny niebawem nawiedzić Polskę?
Jeśli będą to niewielkie.
Zastanawiam się nad zakupem sprzętu i nie wiem kiedy go dokonać, poczekać kilka tygodni na promocje
Jak Ci się nie pali to zaczekaj do świąt - dadzą pewnie jakieś fajne promocje.
czy poczekać kilka miesięcy do nowej generacji konsol?
Co?
Kartę kupowałbym za 7 stów, nową.
W takim wypadku tylko R9 270X, ale poczekaj do świąt.
dziękuję marcinku
R9 2xx to raczej stracona seria, podobnie jak wszystko poniżej 770... widzieliście chyba Unity :P
Trzeba poczekać ale do konca przyszłego roku, wtedy nowosci moze trochę stanieją
Nowości są ciągle. Jak NVIDII odrzucono propozycję do części konsol PS4 i XONE to teraz ta firma staje na głowie aby sprzedawać ich kolejne serie kart graficznych. Dodam też, że jakby tego nie było to NVIDIA by się tak nie rzucała.