Czy jest sens zmieniać kartę graficzną na Radeona HD 4850 przy takich parametrach komputera?
Procesor : Intel Pentium Dual Core 3 GHZ
Karta Graficzna : Nvidia Geforce 9500 GT 512 MB
Ram : 2 GB
Zasilacz : ModeCom ATX 500 W
Dodam że mam okazję kupić pewnego Radeona HD 4850 , 5 miesięcznego za 100 zł , opłaca się go wziąć?
Ty lepiej zmień zasilacz na coś lepszego a nie na tym niewypale w modernizację się bawisz.
Za 100zł? Jak najbardziej się opłaca. Sam swojego kupiłem rok temu za 300zł i trochę żałuję bo nowszych gier prawie wcale nie kupuję.
Panowie , ja chcę tylko wiedzieć czy ten zasilacz da radę przy tej karcie , bez zmiany :)
Ta karta da Ci niezłego kopa wydajności. Zasilacz też możesz zostawić. Wbrew powszechnej opinii forumowych "ekspertów" zasilacze ModeCom dają radę przy rozsądnym obciążeniu. Sam posiadam ModeCom Feel III 400W od 6 lat i komputer działa bardzo stabilnie pod OC. Nawet co jakiś czas sprawdzam napięcia pod obciążeniem miernikiem i zawsze są w normie.
Likfi-> Oczywiście dają radę, ale sama Modecom jest cholernie niepewna i swoją opinie zawdzięcza słabym produktom z poprzednich serii.
Jesteś tylko pojedynczą opinią i masz dużo szczęścia, bo złe opinie nie biorą się znikąd i większość słusznie unika tego szajsu.