Czy gt 9600 na śmietnik? i czy zasilacz wytrzyma
Witam
GPU r9 270x
mother. ga h67ma usb3 b3
CPU i5 2400
zasilacz. FSP500-60APN(85) 500w
Zmieniam komputer i mam dwa pytania: W płycie głównej mam poza wejściem pcie x16 (dla r9) mam jeszcze pcie x4. Czy opłaca się tam wrzucać gf 9600gt czy i tak nic mi ona nie zmieni a tylko zwiększy pobór prądu
Pytanie drugie dotyczy zasilacza. Nie za bardzo znam firmę ale wiem ze zasilacz ma już trochę a nadal kosztuje w granicach 150-200 zł więc obstawiam iż nie jest to chłam. Czy ten zasilacz mogę spokojnie użyć pod ten komputer czy konieczna jest wymiana(oczywiście przy użyciu tylko r9 270x)
Mając R9 270X co chciałbyś uzyskać wsadzając 9600GT do komputera? ;) PhysX w grach? :)
Zasilacz to 500W Fortron, możesz zostawić.
Może nie do końca w grach ale używam dwóch monitorów a myślałem też o kolejnym i zastanawiam się czy może mi to w jakiś sposób wspomóc np PS czy inne programy graficzne.
Nie uruchomisz na raz karty AMD i NV a pod AMD możesz podłączyć 3 monitory na raz.
już rozumiem, dzięki. a czy jest sens aby kupić drugą kartę (tylko słabsza aby tylko crossfire miała) czy też nie będzie miało to sensu (np seria 4xxx)(nie dokładnie wiem czy ta seria ma crossfire ale chodzi mi o te tańsze karty(200-300PLN))