Mam Nexusa 7 (Kumpel mi pożyczył) i chciałbym mieć dostęp do neta w szkole. Jako iż jest to wersja bez 3G (jeszcze nawet nie ma jej w Polsce) nie mogę wsadzić karty sim do Nexusa i mieć neta tylko muszę kombinować. Jak zrobić żebym miał internet w tablecie przez komórkę?
Instrukcja milczy na ten temat?
Ja swój stary głupi telefon, podłączam do laptopa via Bluetooth, konfiguruje połączenie telefoniczne i śmigam po sieci. Telefon robi za zwykły modem 3G. Może w androidzie i twojej Noki da się też tak zrobić. Sorry, więcej nie pomogę, bo ani Neksusa, ani X3 na oczy nawet nie widziałem. A moja znajomość androida kończy się na tym, że wiem jak wygląda jego logo.
kjx - Właśnie w instrukcji nic nie ma. Wujek google też nie pomógł.
Jeśli ktoś łączył jakikolwiek telefon z tabletem z androidem żeby można było przeglądać internet na tablecie prosiłbym o napisanie co trzeba zrobić.
Robilem to czesto bez zadnego problemu na starenkim HTC Desire ze starenkim Androidem 2.3. Wystarczy w opcjach sieci wlaczyc checkbox przy "Portable WIFI Hotspot", ustawic nazwe i haslo, po czym tabletem (czy czymkolwiek innym) podlaczyc sie do nowej sieci bezprzewodowej.
tylko, że ten telefon nie ma androida. Androida ma tylko tablet. Telefon to Nokia X3-02 ewentualnie mogę załatwić Nokię C3-00