Czy da sie przejść Wiedzmina 3 jako łucznik / mag?
Może to dosyć naiwne pytanie, ale mam bardzo małe doświadczenie w grach single-player RPG.
Co zauważyłem Gerald ma 2 miecze na plecach, nie podoba mi się to w ogóle. Preferuje "zasięgowy" styl grania, czyli posługiwanie się wyłącznie łukiem/kuszą ewentualnie czary. Pytanie brzmi czy da się przejść całą grę w ten sposób? Nie chodzi o jakieś okazjonalne strzelanie zanim bestie podbiegną, tylko regularna wyrzynkę prowadzona w ten sposób, z całkowitym pominięciem mieczy i innych broni używanych w zwarciu. No i chętnie bym zobaczył na plecach bohatera jakiś piękny, stylowy łuk zamiast dwóch mieczy.
Nie da się, albo będzie to ekstremalnie trudne.
Miecz to esencja Wiedźmina.
Da się, ale nie z kuszą.
Znaki są ogółem OP nieziemsko. Można w sumie całą grę przejść ładując punkty tylko w znaki.
Na początku oczywiście trzeba używać mieczy, bo nie ma za dużo punktów do rozdania, ale potem...
Da się przejść samymi znakami i jest łatwo. Igni robi stunlock poprzez podpalenie i pozamiatane.
No tak bo Jedynie Sluszna gra w Wiedzmina to tylko miecze bo UNIWERSUM inaczej nie pozwala ^^
Swietnie, ze postac Wiedzminow została tak napisana, ze posluguja się mieczami. Ale to jest gra i jeśli pozwala grac "magia" to dlaczego nie można. Bo to bezczeszczenie Jedynie Slusznej Drogi?
Tak w ogole gdybyśmy się tak przeniesli do tego całego swiata stworzonego przez Sapkowskiego i tam powiedzmy jakiś Wiedzmin z wielka moca by się w tych calych znakach wyspecjalizowal i miecza nie potrzebowal do zabijania potworow to co by się stało? Inni Wiedzmini by go zabili, mieczami oczywiście ;p, za sprzeniewierzenie się prawidlom? ^^
Granie w Wiedźmina bez miecza to tak jak granie w Call of Duty bez broni palnej.

No trudno, może spróbuje przejść grę przy pomocy znaków, ale takie cacko na plecach bohatera bardzo by mi humor poprawiło -->