Człowiek z blizną vs Zapach kobiety - który lepszy?
Właśnie, który lepszy? :) Kupuję paczkę filmów na allegro i żeby zmieścić się w tańszej wysyłce mogę wybrać tylko jeden z nich, ale nie wiem który lepszy :)
Najbardziej lubię dobre i "piękne" dramaty, które dają coś człowiekowi, moje ulubione filmy to Forrest Gump, Człowiek bez twarzy, Skazani na Shawshank, Braveheart, może ktoś po tych tytułach mógłby się domyślić który z tych dwóch bardzie by mi pasował. Ojciec chrzestny to też świetny film, doskonały pod kwestią wykonania, klimatu, ale brakuje mu tej "duszy", troszkę mnie dołuje.
Moim zdaniem lepszy jest człowiek z blizną, ale z twojego opisu wynikałoby, że ten drugi może bardziej Ci pasować.
Tak czy inaczej oba są świetne i co nie wybierzesz, powinieneś być zadowolony.
Git, to biorę zapach kobiety, dzięki za pomoc.
W mojej opinii to błąd, nawet ciężko porównać te filmy obdarzając je jakimś wspólnym mianownikiem, poza głównym odtwórcą. "Człowiek z Blizną" to jeden z najlepszych filmów w historii kina gangsterskiego, a "Zapach Kobiety" poza przyjemnym oglądactwem nie pozostawił we mnie niczego na dłużej w mojej pamięci, choć to oczywiście kwestia gustu.
Jeśli lubisz tego typu filmy jak wymieniłeś zainteresuj się tymi: "Bracie gdzie jesteś?", "Lot na kukułczym gniazdem", "Rain Man"...