Częste spadki fps

Forum Komputery
Odpowiedz
18.12.2018 23:27
😐
1
odpowiedz
Eryk2143
2
Junior

Częste spadki fps

Siema tutaj Eryk mam taki duży problem otóż mam gamingowy laptop który ma 16gb ram kartę graficzną 1050 oraz procesor i7 ósmej generacji i grając na średnich ustawieniach w gtaV mam bardzo płynna grę gdy mam ustawione na najwyższe mam również bardzo płynna grę lecz co minutę lub dwie mam spadki FPS na oko coś koło 20 klatek i nie wiem co jest tego przyczyną może ktoś mi coś doradzić? Ja aż za bardzo się nie znam na komputerach dzięki za pomoc

19.12.2018 00:28
konriiiiiiiiiii
2
odpowiedz
konriiiiiiiiiii
64
Generał

przyczyn to moze być 50....
np procesor sie za bardzo grzeje podczas grania a jak osiąga za wysoką temperature to są spadki Fps to samo z kartą graficzną ,,moze złe sterowniki masz do karty graficznej zaisnalowane czy zainfekowany windows wirusami .....
wez se najpierw sciąg aida 64 extreme i monitoruje temperatury i sprawdz czy to przez nie./jak dobre temperatury to odinstaluj streroniki karty graficznej zainstaluj nowsze ,,,, przeskanuj komputer w poszukiwaniu wirusów.....

19.12.2018 09:20
AIDIDPl
3
odpowiedz
AIDIDPl
191
PC-towiec

Ja tak miałem jak było zakurzone chłodzenie od procesora. Co jakiś czas spadały na chwilę klatki, a potem coraz częściej. I to jeszcze na starym AMD Phenom II. Jak się ma dobre chłodzenie i regularnie czyści to nie powinno to występować.

19.12.2018 10:10
4
odpowiedz
Eryk2143
2
Junior

Laptop jest nowy ma miesiąc dopiero więc na pewno nie jest zakurzony włączę GTA na najwyższych i włączę najmocniejsze chłodzenia sprawdzę czy to coś da a poza tym jak się pobiera najnowsze sterowniki?

19.12.2018 10:16
5
odpowiedz
Eryk2143
2
Junior

Dodam też że te spadki FPS występują losowo nie gdy jadę szybko samochodem lub występuje jakiś wybuch tylko losowo czasami jak idę albo jak jest cutscena gdy wychodze z domu. Na średnich nie miałem żadnego problemu a jak dalem tylko tekstury i cienie na wysokie to wtedy zacinało tak samo zacina jak mam na bardzo wysokich bez różnicy

19.12.2018 10:21
6
odpowiedz
Eryk2143
2
Junior

Chciałbym jeszcze powiedzieć że podczas włączania gry dostałem informację że mój procesor nie spełnia minimalnych wymagań co jest bardzo nie prawdopodobne

19.12.2018 16:29
AIDIDPl
7
odpowiedz
AIDIDPl
191
PC-towiec

W GTA V jak ustawisz trawę na ultra (a nawet na b.wysokie) + suwaki z zaawansowanej grafiki na maks to na pewno nie masz "bardzo płynna grę". Karta GTX 1050 to jest średnie rozwiązanie do gier. Nie mówiąc o laptopie, gdzie pewnie jego moc została dostosowana do chłodzenia.

post wyedytowany przez AIDIDPl 2018-12-19 16:30:59
19.12.2018 18:26
8
odpowiedz
1 odpowiedź
Eryk2143
2
Junior

Miałem wszystko na bardzo wysokie gra chodziła na stałych 60fps (bo mam blokadę) ale co parę minut miałem krótkiego laga do 20 klatek

19.12.2018 18:27
AIDIDPl
8.1
AIDIDPl
191
PC-towiec

Niemożliwe. Pojedź do lasu tam gdzie jest dużo roślinności i upewnij się że masz te ultra albo b.wysokie. Wtedy zobacz fps.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl