Czeka jakaś samotna dusza na gry Ubi?
Ja już im szansy nie dam wincyj psom :-(
Najgorsze jest to, że Ubisoft zamiast się ratować i chociaż udać tych niesłusznie pokrzywdzonych bohaterów i zrobić coś o co gracze proszą (bo o przeprosinach chyba nie ma co wspominać) to wolą wiecznie pokręcone biznesy na graczach robić. Tfu, napluć w mordę, a gracze to jeszcze wyliżą ze smakiem ;(
I tak Ubisoft ze świetnych twórców gier (Assassinów, Raymanów) się zmienił w Softową Ubikację kreującą taśmowo szity na zysk.
A strategia firmy to takie dolewanie oliwy do ognia. Nowe gry z otwartym światem kiedy wszystko zdycha, a nie ma pieniędzy? Gry usługi, czyli rak branży, na kolejne opluwanie ceniących się graczy? Moim zdaniem chyba 2-wie najgorsze opcje.
Jeszcze ostatkami czekałem na Prince'a, ale teraz już nawet nie czekam, bo moim zdaniem to bez sensu.
Czekacie jeszcze na JAKĄKOLWIEK grę od Ubisoftu czy postawiliście już definitywną krechę, krzyżyk? Ktoś ma odmienną opinię, czy to prawda, że już dla wszystkich zdecydowanie nie warto, ani czekać na ich gry, ani liczyć na jakikolwiek ich ratunek?
Ostatnio kupiłem AC Origins sobie, czekam na nowego kompa i spróbuje pograć Ciężko mi w sumie stwierdzić czy ten AC Shadows mi by się podobał, ale ogólnie on nie ma najlepszych opinii wśród graczy
Szczerze, chciałbym zobaczyć jakąś nową grę dobrą od ubisoftu, najlepiej liniową a nie ten nudny sandbox który już mi się przejadł, far cry 4 fabularnie był strasznie nijaki
Lista wszystkich nadciągających gier które wyda Ubisoft.
Assassin's Creed: Hexe - październik 2026 - PS5, XSX, PC
Morbid Metal - 2026 - PC
Assassin’s Creed: Black Flag Resynced - 2026 - PC, XSX, PS5
Tom Clancy's The Division: Resurgence - 2026 - iOS, AND
Beyond Good & Evil 2 - Data Nieznana - PC, PS5, XSX
Tom Clancy's The Division 3 - Data Nieznana - XSX, PS5, PC
Far Cry 7 - Data Nieznana - XSX, PS5, PC
Project Scout - Data Nieznana - PC
Tom Clancy's Splinter Cell Remake - Data Nieznana - XSX, PS5, PC
Nigdy nie grałem w Splinter Cella, więc mógłbym ewentualnie rozważyć ten remake, gdyby miał wysokie oceny. Ale faktycznie, troszkę nie ma na co czekać (nadal nie wypocząłem dostatecznie po 250h w Valhalli, by myśleć o Hexe)
Jakbym miał jakaś serię wybrać to bym wybrał chyba Ghost Recon w stylu Wildlands z otwartym światem bez żadnego gunvvna lootershooterowego itd. Taki "militarny" sandbox. Tyle, że może w jakiejś lokacji typu miasto itd.
Od czasu powstania Uplay nie gram w gry od Ubisoft-u. I nie odczuwam z tego powodu straty, nie czuje się gorszy, a obecny stan Ubisoftu-u lata mi i powiewa.
Hexe kusi settingiem, ale już sam tytuł sugeruje w co się zapatrywali twórcy. Nie ma co oczekiwać że będzie to coś innego, niż tylko nieudolne kopiowanie oklepanych elementów, które może i sprawdzały się w innych grach z innych gatunków, ale kolejny raz odgrzane i połączone w jednego ulepa będą właśnie tym - ulepem. Ta seria od zawsze powinna być czymś innym, a chce być wszystkim na raz.
AC HEXE a później niech giną. No chyba że nie dowiozą - tego ciekawego projektu - to niech giną już.
Czasy kiedy ubi tworzyło coś ciekawego to czasy The Divison 1, Far Cry 3, AC 1 2, może Origins. Wszystko po to jedna wielka katastrofa. I co z tego że rzekomo zimowy Far cry 7 brzmi spoko, jak to wciąż będzie ten sam obrzydliwie wtórny i nudny Far Cry.
To, co tu wypisujecie, to totalna katastrofa i niesprawiedliwość, dlatego jeśli nie przestaniecie, nałożę gigantyczne cła na każdą waszą opinię! Zapłacicie 100% podatku od tych kłamstw, bo nie pozwolę, abyscie bezkarnie atakowali tak wspaniały sukces. Albo zaczniecie pisać z szacunkiem, albo zapłacicie bardzo wysoką cenę - uwierzcie mi, to będzie bardzo bolesne!
Panie Prezydencie, ale Ubisoft to francuska firma, z głównym oddziałem w Kanadzie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Ubisoft nie żyje, nie żyje jak pies, jak wielki, stary, piękny, piękny pies. Emmanuel tego nie przyzna, ale taka jest prawda. Zabiły go Chiny. Na szczęście Take-Two z siedzibą tuż obok Trump Tower pracuje już nad GTA VI, które będzie większe niż kiedykolwiek, będzie większe nawet niż No Man's Sky, będzie jeszcze piękniejsze, niż Cyberpunk. I będzie piękniejsze niż którekolwiek GTA. I uczyni Amerykę ponownie wielką
UBI jest spoko. Jeśli ktoś lubi stare dobre gry UBI. Jeśli ktoś nie oczekuje wielkich zmian w gamepleju, wybitnych dialogów, czy stylu itp., te gry dają radę. Piękne duże otwarte światy, dobra muzyka.
Jednak do gier Rockstara czy CDPR, to im daleko jest, niestety. Ja wiem, troszkę płytka opinia, ale teraz nie chcę mi się tego analizować w szczegółach.