Czego oczekujecie po Battlefield 4? Co mogliby dodać ciekawego? Skoro już wiadomo, że czasy będą te same to się zastanawiam czym mnie bedą próbować przekupić w tej części. Raczej ciężko będzie przebić to co zobaczyliśmy w BF3. Nie najgorsza grafika, multum broni/pojazdów/gadżetów. Najróżniejszej wielkości i skomplikowaniem mapy. Pare nowych patentów typu dodanie commandera, ciekawsze mapy to za mało.
Innymi słowy nie wiem czego moge oczekiwać po BF4, zobacze co sami wymyślą twórcy.
Przy okazji > https://www.gry-online.pl/forum/czego-oczekujecie-od-battlefield-3/zfa8abb1
Ze bedzie jednym z launch titles na nowa generacje konsol.
Mniej BF3.
Nie chcę 2x tej samej gry.
Pełnej destrukcji otoczenia+skupieniu na taktycznej walce przy użyciu pojazdów.
Lepsze mapy - niestety DICE ma moim zdaniem ogromny problem z konstruowaniem map. W BF3 nie jestem w stanie wskazać dobrej mapy, w BC2 były jeszcze gorsze, nawet w BF2 tylko kilka moim zdaniem jest udanych (Sharql, Karkand, Wake).
Także niech skupią się na mapach :)
frosbite 10.0 + 10 DLC za 100zł/każdy. Chyba, że się kupi premium za 999zł, wtedy dodatki za darmo!
Akurat składa się, że mam dostęp do zawartości jednego z tych dodatków.
Battlefield 4: Wojna i elegancja - kolekcja luksusowych mebli, modnych ubrań i wystawnych elementów dekoracyjnych, dzięki nim żołnierze mogą spełniać swoje zachcianki i prowadzić wykwintne życie. Pozwala tworzyć pełne przepychu wnętrza, urządzać sypialnie, salony i jadalnie meblami najwyższej jakości. Zestaw akcesoriów oferuje 60 nowych przedmiotów. Trafił do sklepów 1 września 2013 r.
Dużo jeszcze tych ankiet chcesz zrobić?
[7] Dużo jeszcze będziesz kapował na wszystko?
Oczekuje, że nie będzie bzdur dla debili typu DLC i Premum. Że będzie wprowadzony limit graczy danej klasy. Np 4 camperów, 4 medyków itp. No i że zamiast wymyślać jak wyciągnąć kasę z debili/graczy zaczną łatać gre. Valve ostatnio pokazało jakie wsparcie może mieć gra (darmowa gra!)
Naprawde to was przekonuje do zakupu gry? Więcej zniszczenia? Naprawde za zniszczenie większej ilości budynków chcecie zapłacić kolejne 140zł?
Tak chcemy bo pieniądze można zarobić i to nie jest problem.A nocne potyczki w multi...........bezcenne.
Mam nadzieję że jednak bf4 nie będzie podobny do bf3.
Chcę żeby do wyboru było więcej noży i np. za 500 jakimś nożem do sera były odblokowywane odpowiednie nieśmiertelniki.
Chcę:
- lepszej optymalizacji
- wykluczenia ruskich z rozgrywek
- większej ilości map i trybów
- niższej ceny gry
- mniejszej ilości bugów
- kanapkę
Przede wszystkim nowych, dużo bardziej oryginalnych trybów rozgrywki, ile można przejmować te flagi. Poza tym większy nacisk na taktykę, całkowicie odejść natomiast od Call of Duty.
- destrukcji otoczenia co najmniej takiej jak w BC2
- ruskich mówiacych po rusku
- narzedzi moderskich (wiem, pobozne zyczenia...)
Przede wszystkim lepszych map. Może z 2-3 z podstawki w miarę im się udały i da się na nich jeszcze przyjemnie grać, na resztę wchodzę z niechęcią. Całe szczęście że mam dodatek B2K bo nie wytrzymałbym tyle z tą grą.
I sprawa drugorzędna, lepszego trybu singleplayer. Multi najważniejsze, ale mogliby się też przyłożyć do kampanii bo takiego rozczarowania jakie odczułem oglądając napisy końcowe już dawno sobie nie przypominam. Poza misjami w pojazdach cała gra to crapowate Modern Warfare, z żałosną wręcz fabułą, motywem przesłuchania zerżniętym z BO i denerwującymi wstawkami QTE. PO 10 miesiącach od premiery skończyłem go dopiero w poniedziałek i wcale nie żałuję że nie zrobiłem tego wcześniej.
Chcę, żeby bf4 był bfem BC3.
- dużych map
- większej ilości owych map (15 sztuk na start to minimum)
- dopracowanego systemu zniszczeń
- poprawionego silnika gry gdzie jednak będzie można przeskoczyć przeszkody lub postać nie będzie się blokowała na kamyku leżącym na ziemi
- poprawy problemu z pingiem (lub czymkolwiek co to powoduje), że giniesz od kul sekundę po tym jak się schowałeś za ścianą...
- dobrego wsparcia od strony producenta
- lepszej grafiki :P
Nie chcę BF4. Ja chcę po prostu Bad Company 3! Obecnie posiadam i BF3 i BC2, ale BF3 tylko leży na półce. W Bad Company 2 po prostu gra mi się lepiej. Czuć ten "oldschoolowy" klimat. Moim zdaniem BC2 to jest gra która przypomina mi stare dobre shootery. Udźwiękowienie jest fantastyczne. Grafika IMO przewyższa tą z BF3. System zniszczeń również lepszy, a klasy są dużo lepiej rozwiązane. Sniperzy mają ghillie suit. Nie wiem dlaczego DICE zrezygnowało z tego pomysłu. W Bad Company 2 (które zakupiłem po kupieniu BF3) wreszcie spodobał mi się tryb Rush który jest w Battlefield 3 po prostu skopany...W ogóle design map w Bad Company 2 jest lepiej rozwiązany. Bardziej podobają mi się klimatu BC2 niż zuarbanizowany BF3. No to tyle ode mnie :)
Proszę Cię. Nic mi o tym pięć razy odgrzewanym kotlecie nie mów...Kompromitacja Activision.
x--GHOst--x
całkowicie się z Tobą zgadzam.Masz 100% racji.
Przede wszystkim niech naprawią system spawnowania się graczy, bo sytuacje z nim związane są nieraz kosmicznie dziwne.
Cieszyłbym się gdyby twórcy BFa zrobili sporo dużych mapek, ale też tych mniejszych, żeby taki mój CoDowy potwór został zaspokojony i pohasał sobie po jakiś mniejszych pomieszczeniach. No i żeby tego tylko w DLC nie wydali... broń Boże!
Chciałbym troszkę większej ilości broni i balansu z nimi związanego.
Nowy Frostbite 2.5 byłby mile widziany.
A no i żeby popracowali nad optymalizacją. :D
#19 -> A to w BC2 czuć klimat oldschoolowych shooterów? Masz na myśli te typu Quake i inne Doom? Bo jeśli tak, to naprawdę dziwne klimaty wyczuwasz młody padawanie.
a ja większych zniszczeń nie chcę!!
i tak w tym momencie jest tak, że debile jeżdżą czołgami i rozpieprzają wszystko po drodze, a potem biega się po pustych przestrzeniach. System mógłby być za to urealniony, bo czasami rozsypywanie się ścian woła o pomstę do nieba
x--GhOsT--x -> Na temat tego boskiego BC2 to już herezje piszesz...
Czego oczekujecie po Battlefield 4?
Ze zostanie pozbawionych DLC i będzie wymagać przynajmniej polowy skilla co CS:GO.
Ze zostanie pozbawionych DLC i będzie wymagać przynajmniej polowy skilla co CS:GO.
Nie tędy droga.
Niech sie wezma za battlefield Bad company 3 a nie juz 4 nie tak dawno wyszla 3 i plus tysiac dodatkow.A co do 4 mam nadzieje ze bedzie mozna rozwalac wszystko co stanie ci na drodze.
Bardzo dużo jest ciekawych rzeczy powyżej ale dodam coś od siebie. Po pierwsze żeby Snajper był niewykrywalny. Snajper to klasa bardziej cicha itp a nie że popatrzysz do niego jak w ciebie celuje i widzisz odblask. WTF??? Nawet na Teheranie gdzie jest ciemna. Po drugie żeby byle gówno bez dostępu do różnych rzeczy nie mogło zobaczyć nas na mapie!!!
[30]
A potem takie frędzle jak Ty będą się zaszywać po dziurach i kampić w 1 miejscu przez 40 min. Nie dzięki...
Ja chciałbym trochę więcej możliwości jeśli chodzi o destrukcję otoczenia (w BF'ie 3 nie da się rozwalić chałupy jak w BC2). Mogliby też wprowadzić swobodne tworzenie klas (jak np w Call of Duty), bo strasznie żałowałem że M416 nie jest w klasie technika. Kolejna rzecz to więcej map leśnych. No i co jest oczywiste - więcej broni.
Rozwalka musi byc a nie kampowanie.Jest za duzo kamperów musi sie to zmienic.
Oczekuję, że EA rozwinie swoją ideę free 2 play pay to win i BF4 będzie właśnie taka grą. Nikt w to nie będzie grał (oprócz dzieci z bogatymi rodzicami i cheaterów) i w następnym kroku po tej porażce zrobią naprawdę wspaniałą grę - BC3.
[34] A wszyscy mi wmawiają, że nikt nie kampi w BF3, dziwne bo 95 % moich zgonów powodują w tej grze (BF3) j. k. pochowane w "naciemniejszych zakamarkach" mapy.
Co singla? A po cholere w Battlefieldzie robić singla.Mi w BF3 kompletnie nic się nie podoba.A mianowicie
-rzucanie apteczek/amunicji które przyklejają się jak klej
-karłowaty wygląd naszych zabójców
-kolesie ze snajpą mają kilkumetrową lufę
-bieganie żołnierzy jest dziwne
I wogóle BF3 jest o 2 klasie gorszy od BC2.