[Ćwierćfinały] Przed nami Francja - Maroko (22:00)
Ćwierćfinały – czas na mecze najlepszej ósemki świata! Emocje sięgają zenitu.
Kogo widzicie w strefie medalowej? Które starcie rozgrzeje publiczność do czerwoności? Podzielcie się swoimi przewidywaniami!
Trzymam kciuki za Maroko 🤞, ale obstawiam Francję. Co jak co, ale Francja jako jedyna drużyna jeszcze mnie nie zawiodła swoją grą. Najgorszy mecz mają już raczej za sobą i mają sporo czasu żeby odpocząć po paragwajskich "przepychankach".
Stawiam, ze francja zdobędzie mistrza, ale Maroko tez pokazuje sie z dobrej strony od lat, moze byc roznie.
Jak Francja z takim składem męczyła Paragwaj to postawiłem na Maroko. Czuje, że może być niespodzianka, a jak nie to przynajmniej czeka nas lepszy mecz na tych mistrzostwach.
Też chciałbym niespodzianki, ale Maroko widziałem w każdym meczu i mimo tej sympatii, trudno mi na nich stawiać w takim starciu.
Francja się męczyła, bo Paragwaj postawił autobus w polu karnym i nie chciał grać w piłkę - to jedyny powód.
[Francja — Maroko]
Jestem za Marokiem, Francja nic nie pokazała grając z Paragwajem tylko się męczyła widać że są bez formy?
[Norwegia — Anglia]
Chyba najtrudniejszy mecz do wytypowania w tej rundzie ;) Norwegia na fali, Anglia jak zwykle nieprzewidywalna. Dla obu zespołów to może być przedwczesne odpadnięcie.
[Norwegia — Anglia]
Trudny mecz. Anglia nieraz gra świetnie, nieraz ma farta, z drugiej strony Norwegia złapała żagle i Haaland wie, jak grać z Anglikami. Postawiłem na Norwegię, chociaż to tak 50,5% do 49,5%.
[Argentyna — Szwajcaria]
Nawet Argentyna z meczu z Egiptem będzie silniejsza od Szwajcarii, która grała piach z Kolumbią...
Nie przewiduję niespodzianek.
Półfinały:
Francja - Hiszpania
Anglia - Argentyna
Finał: Francja - Argentyna i skuteczny rewanż Francji za ostatni finał.
14 punktów straty do lidera, wciąż mogę to wygrać! ;)
Co tu dużo gadać - mecz Marokańczyków, którzy zostali Francuzami, z Francuzami, którzy zostali Marokańczykami, bo byli za słabi na reprezentację Francji ;) To tak pół żartem, pół serio. Mój typ leci na chyba najsolidniejszą ekipę na tej imprezie - na Francję. Maroko też pokazało pazur, ale... nie chcę kibicować w tym meczu Maroku, po prostu.
Ruletka jest po prostu dodatkową zabawą. Czasem dzięki niej było komu kibicować w meczach, w których nie miało się komu kibicować :D
[Hiszpania — Belgia]
Belgia podniosła się po słabym początku, ale na Hiszpanię to raczej nie wystarczy. Wprawdzie sama Hiszpania też nie gra jakiegoś wybitnego futbolu, ale... przynajmniej długo utrzymuje się przy piłce. Zero straconych bramek i tylko 5 celnych strzałów na ich bramkę na tym turnieju - wątpię, że jeśli nie poradziła sobie Portugalia, to poradzi sobie Belgia. Ale kto wie...
Chyba najtrudniejszy ćwierćfinał do wytypowania, ale postawię na Anglików - znowu. Norwegowie pokonali WKS i Brazylię, ale czy można te ekipy porównywać do Anglików, którzy odprawili w dramatycznych okolicznościach Meksyk? Zresztą Norwegia nie zagrała też jakoś wybitnie tych spotkań. To nie jest tak, że dominowali całkowicie swoich rywali - po prostu w ważnych chwilach mają... Haalanda.
[Argentyna — Szwajcaria]
Po wczorajszym meczu mogę tylko powiedzieć, że Argentyna - bez żadnych wątpliwości. Chociaż jak się Szwajcaria zabarykaduje to może być różnie.
Mimo, że chciałbym awansu Norwegów, to wątpię w kolejny tak dobry występ Nylanda dlatego głos idzie na Anglię.