Crysis 2, na jaką platformę?

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
27.11.2011 23:50
Dennoss
1
odpowiedz
Dennoss
177
Stellaron Hunter

Crysis 2, na jaką platformę?

Jako że Crysis 2 (w końcu) staniał, to chciałbym go zakupić, tylko zastanawiam się na jaką platformę, PS3, czy PC? Nie wiem na jakich detalach bym grał na PC (sprzęt w sygnaturce) i jakby to wszystko w ogóle poszło. Z tego co pamiętam, to kiedyś grałem w jedynkę na średnio - niskich detalach, a 2 ma chyba niższe wymagania, więc może mój komputer by to jakoś uciągnął. Z kolei na PS3 bym się nie martwił wydajnością, ale czy graficznie bardzo odstaje od PC? Obejrzałem porównanie na YT PC vs. PS3 i X360 vs. PS3 i różnicę widzę jedynie w cieniach i kontraście. Gdybyście wy mieli wybierać, to na jaki sprzęt?

28.11.2011 00:01
2
odpowiedz
zanonimizowany816015
0
Junior

lepiej na PS bo pot ta platwormę + Xboxa ja stworzonu. w przeciwienstwie do jedynki

28.11.2011 00:27
3
odpowiedz
Desert_Ruatson_NPC
3
Chorąży

Zdecydowanie PC. To FPS więc mycha i klawa lepsza, w dodatku wersja PC jest ładniejsza, dobrze zoptymalizowana a w przyszłości jak przesiądziesz się na lepszą kartę graficzną pokaże co potrafi z DX11.

28.11.2011 00:43
Selman
👍
4
odpowiedz
Selman
176
Generał

PC, spokojnie pociągniesz na średnio\wysokich w jakiejś przyzwoitej rozdzielczości

28.11.2011 08:57
5
odpowiedz
Bazylisheq
103
Konsul

Ja grałem najpierw w wersję na ps3, a potem dla sprawdzenia kupiłem na pc i szczerze mówiąc żałuję tej decyzji. Różnica w oprawie minimalna, a właściwie to lepiej nawet wspominam wersję konsolową (pewnie z uwagi na to że była ograna jako pierwsza i na większym tv).

P.S. Oczywiście Crysis (jeden) dalej miażdży na pc. Ostatnio sobie przypomniałem ten tytuł i dalej po upływie kilku lat przecierałem oczy:)

28.11.2011 17:20
Dennoss
6
odpowiedz
Dennoss
177
Stellaron Hunter

A upnę, może ktoś jeszcze się wypowie.

28.11.2011 17:31
aope
7
odpowiedz
aope
214
Corporate Occult

Wybór wcale nie jest taki prosty, na jaki wygląda. Na PC multiplayer jest już niestety w zasadzie martwy. Wielka szkoda, bo był naprawdę dobry, ale jak to na pc - oblężony przez wszelkiej maści cziterów, którzy go wykończyli. Dlatego szczerze wersję PC odradzam - po przejściu singla nie bardzo będziesz miał co z tą gra dalej robić.
Nie wiem, jak to wygląda w wersji na PS3, obstawiam, że lepiej - ale tutaj powinien wypowiedzieć się ktoś, kto taką wersję posiada.

28.11.2011 17:43
Dennoss
8
odpowiedz
Dennoss
177
Stellaron Hunter

Chyba jednak wybiorę na PS3, bo widzę, że w sklepie Gola można kupić edycję limitowaną z jakimiś dodatkowymi bajerami.

28.11.2011 18:37
👍
9
odpowiedz
zanonimizowany816278
3
Legionista

Kup na pc i ps3. Będziesz miał i dobrego single i dobre multi.

28.11.2011 18:47
Dennoss
10
odpowiedz
Dennoss
177
Stellaron Hunter

[9] Nie no, nie będę kupował 2 razy tej samej gry, już bym wolał co innego kupić.

28.11.2011 23:32
kaganpwnz
11
odpowiedz
kaganpwnz
43
Generał

Mialem podobny dylemat, tyle ze zastanawialem sie jeszcze nad wersja xboxowa, ostatecznie padlo na PC i nie zaluje, gra jest mega zajebiscie swietnie zoptymalizowana wiec nawet srednie sprzety moga ja uruchomic w doskonalej jakosci w dobrej rozdzielczosci. Co do multi, imho zwykla zapchajdziura, moj znajomy na PS3 mowi ze na tej platformie multi rowniez zdechlo, i tu i tu gra malo osob, Crysis singlem i piekną grafą stoi.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl