Witajcie. Otóż problem jest następujący. Nieważne jakie pliki wideo, nieważne czy na SSD czy na HDD od jakiegoś czasu po prostu nie są w stanie się wgrać. Jeśli kliknę na plik PPM to pojawia się pasek postępu i trwa około 2-3 minut (w których nic nie mogę robić na kompie) żebym dostał dostęp do opcji pliku, to samo jest z odtwarzaniem - trwa jakieś 3 minuty zanim plik się załaduje. Wszystkie inne pliki działają bez problemu na tych dyskach. Mam najnowsze kodeki, najnowszy Media Player Classic, do tego AVG, Ad-Aware, MalwareBytes, wszystko zaktualizowane. Może ktoś pomóc?
Dodam tylko, że jeśli się już ten plik wgra, to później, aż do zamknięcia katalogu zachowuje się normalnie. Mam Windows 7 Pro
Wywal wszystkie kodeki i odtwarzacze do czysta(tutaj pomocny może się okazać: codec tweak tool) i zainstaluj na nowo, w przypadku k-lite podczas instalacji masz taką opcję aby przywrócić ustawienia fabryczne.
Druga sprawa to sterowniki do grafiki. Aktualne?
sprawdz vlc
jezeli bedzie to samo - drivery grafiki lub system ma jakis problem z wiekszymi plikami, sprawdz kopiujac duze rzeczy miedzy folderami (lub odpalajac jakis tester szybkosci hd - na przyklad z virtual duba)