Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Coś mi zamula odczyt plików wideo. Pomocy!

19.07.2014 20:13
Mack5
1
Mack5
103
The Forsaken One

Coś mi zamula odczyt plików wideo. Pomocy!

Witajcie. Otóż problem jest następujący. Nieważne jakie pliki wideo, nieważne czy na SSD czy na HDD od jakiegoś czasu po prostu nie są w stanie się wgrać. Jeśli kliknę na plik PPM to pojawia się pasek postępu i trwa około 2-3 minut (w których nic nie mogę robić na kompie) żebym dostał dostęp do opcji pliku, to samo jest z odtwarzaniem - trwa jakieś 3 minuty zanim plik się załaduje. Wszystkie inne pliki działają bez problemu na tych dyskach. Mam najnowsze kodeki, najnowszy Media Player Classic, do tego AVG, Ad-Aware, MalwareBytes, wszystko zaktualizowane. Może ktoś pomóc?

Dodam tylko, że jeśli się już ten plik wgra, to później, aż do zamknięcia katalogu zachowuje się normalnie. Mam Windows 7 Pro

19.07.2014 20:19
siwy346
2
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Wywal wszystkie kodeki i odtwarzacze do czysta(tutaj pomocny może się okazać: codec tweak tool) i zainstaluj na nowo, w przypadku k-lite podczas instalacji masz taką opcję aby przywrócić ustawienia fabryczne.

Druga sprawa to sterowniki do grafiki. Aktualne?

19.07.2014 20:21
Mack5
3
odpowiedz
Mack5
103
The Forsaken One

Aktualne. nvidia.

Odinstalowałem. Został tylko wbudowany WMP i tyle, bez zmian.

20.07.2014 01:27
4
odpowiedz
Lutz
173
Legend

sprawdz vlc

jezeli bedzie to samo - drivery grafiki lub system ma jakis problem z wiekszymi plikami, sprawdz kopiujac duze rzeczy miedzy folderami (lub odpalajac jakis tester szybkosci hd - na przyklad z virtual duba)

Forum: Coś mi zamula odczyt plików wideo. Pomocy!