co zmienić w moim komputerze aby przedłużyć jego żywotność???

Forum Komputery
Odpowiedz
09.10.2011 18:35
1
odpowiedz
bercik1818
11
Legionista

co zmienić w moim komputerze aby przedłużyć jego żywotność???

Witam, ostatnio kupiłem grę wiedźmin 2, ale zauważyłem że mój komp ledwo go ciągnie. i tak już jest często, co w pierwszej kolejności powinienem dokupić lub zmieniać aby jeszcze trochę pograć??? ( tylko nie piszcie że całego kompa : D, chodzi mi bardziej o to co w pierwszej kolejności zmienić żeby było widać efekty) mój komputer to:
intel pentium dual core e6600 3.06 ghz
nvidia geforce gt240 1gb
4 gb ram ddr3
hdd 1000 gb

Oczekuje sensownych odpowiedzi, z góry dzięki :D
zasilanie 230v- 50hz

09.10.2011 18:36
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
221
Valhalla calling me

Premium VIP

nie podales najistotniejszej rzeczy - model i moc zasilacza

09.10.2011 18:37
fisherfighter
3
odpowiedz
fisherfighter
53
Szalony drajwer

Eeee chyba procka.

09.10.2011 18:45
4
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

Najsłabszym ogniwem komputera jest karta graficzna. Wymień ją na coś szybszego i powinno wystarczyć, bo reszta komponentów jest OK. Co najwyżej możesz wymienić procesor na jakiegoś 4 rdzeniowego core2quad, ale dopiero, gdy wymiana grafiki nie przyniesie oczekiwanych rezultatów.

Wymiana na procesor Intel i5, czy i7, albo AMD wymaga wymiany płyty głównej. Dobrze, że posiadasz DDR3, to w najgorszym wypadku pamięć zostanie.

Jednak jeszcze raz powtórzę, wymiana karty graficznej powinna być wystarczająca, bo Twoja obecna karta nawet nie była zaprojektowana z myślą o grach.

09.10.2011 19:07
PrzemoDZ
😉
5
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

zasilanie 230v- 50hz

Każdy ma takie samo w gniazdku, więc po co to podajesz?
Lepiej napisz jaki masz zasilacz.

09.10.2011 19:59
ryder  wieczny palacz
😊
6
odpowiedz
ryder wieczny palacz
80
miszczupiszczu

Wystarczy zmienić kartę na ,np: gtx460 i kupić jakiś procesor ,np: core 2 guad , nie wiem z jakiej serii xd

edit: Procesor niekoniecznie :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl