Co to jest teselacja i jakie ustawienie najlepiej wybrać?

Forum Komputery
Odpowiedz
06.09.2016 22:15
1
odpowiedz
Venegall
17
Legionista

Co to jest teselacja i jakie ustawienie najlepiej wybrać?

Znalazłem taką opcje w sterowniku AMD i jak ona dokładnie działa, z tego co czytałem to jakieś doliczanie siatki geometrycznej jak to będzie się przekładać na wygląd obiektów w grach, i co najlepiej ustawić, mam takie opcje: Optymalizacja AMD, użyj ustawień aplikacji i zastąp ustawienia aplikacji? Do tej pory było optymalizacja AMD

post wyedytowany przez Venegall 2016-09-06 22:16:16
06.09.2016 22:45
IGG
2
odpowiedz
IGG
60
Hohner

zadne ustawienie w sterowniku nic nie zmieni jesli gra nie obsluguje tesselacji a jesli ja obsluguje to sie ja wlacza w menu grafiki gry, tyle w temacie

06.09.2016 23:19
3
odpowiedz
zanonimizowany687448
20
Generał

Zostaw optymalizację AMD(chyba że wystąpią jakieś problemy). I tak teselacja zależy od danej gry, a jak AMD sobie to po drodze jeszcze zoptymalizuje to tylko zyskasz.

07.09.2016 21:14
4
odpowiedz
Venegall
17
Legionista

Nie zauważyłem żadnych problemów w grach w które gram więc zostawiłem optymalizacje. Nie zauważyłem też w ustawieniach gier czegoś takiego, może pod inna nazwą jest.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl