Co oni z tym OLX porobili?
Co tam sie odwalilo?
Teraz MUSISZ zaznaczyc opcje Wysylki jesli chcesz cokolwiek wystawic!
Ja pitole kiedys to byl fajny portal gdzie szybko, lokalnie i po somsiedzku mozna bylo sprzedac przedmioty a teraz jakies numery kont i sprzedaz wysylkowe na caly kraj musisz robic.
PS
Masz internet i AI zawsze możesz tam inteligentniej zapytać...
Po to są zaznaczone opcji Wysyłki, żeby potem nie byłoby komplikacji dla klientów. Chyba to logiczne?
Chodzi mi o to ze zawsze to byl serwis do sprzedazy lokalnej i odbioru osobistego, a teraz zamienili sie w Allegro i dom wysylki inpostu. Po uj mi drugie allegro?
Przeciez jeszcze nie tak dawno temu krecili reklamy i ostrzegali zeby bron boze NIE wysylac, bo oszusci itd itp.
A teraz zmiana o 180 stopni i zmuszaja do wysylki.
Chce wystwaic buty, zeby ktos tutaj z okolicy sobie przyszedl przymierzyl i kupil spokojnie na miesjcu. To NIE moge. MUSZE ustawic wysylke i dymac do paczkomatu i wysylac komus na drugi koniec polski. A potem ten ktos powie ze za male i znowu musze dymac do paczkomatu, oddawac kase i tak w kolo wojtek.
No ja pitole.
Allegro chciał na tym zarobić znacznie więcej, dlatego zawiódł zwykłych użytkowników i to na całego.

Dla testu wystawiałem Pad PSP.
Domyślnie system ustawia paczkę olx dla wygody. Nie ma problemu by zrezygnować. Robisz problem bez powodu.
Może to zależy od kategorii.

W wiekszosci wypadkow nie da sie wylaczyc. Wymuszaja wyslki bo pewnie maja jakis % prowizji z wysylki, a jak lokalnie ktos odbierze to nic nie maja dziadygi jedne.
Ogólnie kiedyś było tak, że aby mieć neta trzeba było zająć linię telefoniczną. Miałeś neta, ale nikt do Ciebie nie mógł zadzwonić. Było lepiej, a teraz same kłody pod nogi. 0 20 21 22.
W niektórych kategoriach nie można już wystawiać przedmiotów bez dodania przesyłki OLX co też mnie pewnego razu zdziwiło.
Jeszcze gdy teraz funkcjonuje DAC7 to już jesteśmy w czterech literach bo jak chcesz coś sprzedać to tyko z wysyłką OLX i ich płatnościami co dodaje się do limitu sprzedanych 30 przedmiotów lub przekroczeniu 8000 zł.
Dodatkowo OLX z roku na rok mocno zyskuje zwłaszcza po czasie gdy Allegro praktycznie wywaliło prywatnych sprzedawców więc te sknery z OLX mają ogromne wzrosty i tak a cały czas im mało i tylko podnoszą wszystkie opłaty od wszystkiego, typowe wszechobecne zjawisko zachodnich korporacji bo obstawiam, że OLX jest własnością kogoś większego z zachodu tak jak Allegro.
Robią te same błędy co Allegro gdzie robią się monopolistami i im odbija zamiast jeszcze bardziej zdominować rynek i iść na rękę sprzedawcom ale skończą tak jak allegro które nie wpadło na to, że prywatni sprzedawcy to też kupują na allegro ale jak nie będą mogli sprzedawać to nie będą mieli pieniędzy i nic nie kupią na allegro bo ich nie będzie na to stać, jakie barany tam pracują i dobrze im tak gdzie Allegro to od dwóch lat ma potężne spadki po złotym okresie z okolic plandemii.
Druga sprawa, że ludzie też są sami sobie winni bo paczkomaty i szybkie płatności online stały się tak wygodne, że nawet odbiór osobisty to też dzisiaj rzadkość bo łatwiej coś odebrać z paczkomatu kiedy się chce zamiast umówić się na odbiór osobisty, tak między innymi Poczta Polska padła niemalże do zera ze swoimi tradycyjnymi przesyłkami.