Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: CO KUPIĆ?

08.07.2013 20:11
1
zanonimizowany930663
1
Junior

CO KUPIĆ?

Siemka wszystkim! Mam zamiar kupić konsole. I teraz mam mały problem.. Powoli zbliża się premiera nowej generacji. I teraz pytanie do was: co kupić? Mam na oku:
-PS2 slim z dziwnie działającym padem (raz działa, raz nie), około 5-6 gier, karta, kable itp za 150zł;
-PS3 fat tylko z jednym padem i kablami za 400zł
-lub jakieś PSP.
Aktualnie mam do wydania tylko 400zł więc wystarczyło by mi na PS3... tylko... gry TROCHĘ drogie... ;/ Czy po premierze nowej generacji PS3 stanieje? Kupił bym wtedy slimkę za około 400zł? Szczerze mówiąc, PS2 miałem tylko 1 miesiąc i to bardzo dawno, więc mam duże zaległości w klasykach. Czekam na szybką odpowiedź, ponieważ mam tendencję do szybkiego wydawania pieniędzy. ;]

08.07.2013 20:19
emil kuroń
2
odpowiedz
emil kuroń
68

Czy po premierze nowej generacji PS3 stanieje?
niewątpliwie tak.

ja bym kupił PS2, a bliżej premiery PS4 - trójkę. Wtedy będzie kosztować ze dwa razy mniej niż obecnie na pewno. a ile to czasu? parę miesięcy... a na PS2 też można nagrać się aż do znudzenia. jest tych gier sporo na tę platformę.

08.07.2013 20:38
3
odpowiedz
zanonimizowany930663
1
Junior

dzięki za odpowiedź. tylko czy opłaca się PS2 za 150 zł? zapomniałem napisać najważniejszego... telewizor jaki posiadam to 32" FULL HD. jak podłącze PS2 do tego TV to będzie to jakoś wyglądało? czy sobie darować ?

08.07.2013 21:54
4
odpowiedz
zanonimizowany914366
2
Centurion

Będzie jako tako wyglądać..w zależności z jakiej odległości będziesz oglądał obraz. Skąd wiem? Często na swoim (42cale) oglądam material z kaset VHS w ich 'rozdzielczości natywnej'..i jest to do zniesienia. Do zniesienia nie znaczy, że dobrze. Akceptowalnie to lepsze słowo. Też wybrałbym ps2..ale tylko przez wzgląd na sentyment do gier z tamtych lat i faktu, że na grafice mi tak bardzo nie zależy.

08.07.2013 22:10
👍
5
odpowiedz
TecBar
27
Konsul

Jest dużo fajnych gier na ps2: np. Jak&Dexter, God of War, Killzone, Black, Shadow of the colossus, Ico, GTA. Także na nudę na pewno nie będziesz narzekać. Z drugiej strony ps2 na telewizorze lcd będzie wyglądać koszmarnie. Wiem bo podłączyłem kiedyś na próbę. No i ten zepsuty pad. A co do cen gier to przesadzasz bo używane na allegro można już dostać za 30-40 zł. Oczywiście nie najnowsze. Decyzja należy do Ciebie. Moim skromnym zdaniem lepiej dołożyć te 250 zł, bo różnica w jakości jest ogromna a ceny gier wcale nie takie wysokie ;)

08.07.2013 22:22
6
odpowiedz
zanonimizowany930663
1
Junior

słyszałem, że wersje ps3 fat mają wsteczną kompatybilność ponieważ mają części z ps2. jeżeli to prawda, to kupuje ps3 fat, mam fajne klasyki (głównie mi chodzi o gow), do tego bezprzewodowego pada i dysk. hmm... wszystko fajnie, tylko czy fat często łapie ylod?

08.07.2013 22:29
7
odpowiedz
TecBar
27
Konsul

Tylko wersje 60gb mają wsteczną kompatybilność z ps2. Wyróżniają się chromowanymi wykończeniami i 4 portami usb. Co do awaryjności to z wersja 40gb jest bardzo awaryjna a reszta w porządku.

Forum: CO KUPIĆ?