Co dalej z tvgry i tvgry+?
Pytanie w zasadzie takie jak tytuł wątku. Może mnie ominęły jakieś informacje, ale czy wiemy coś na temat przyszłości tych kanałów? Jakieś plany, zapowiedzi? Wbiłem niedawno z ciekawości na główny kanał tvgry i zerknąłem na filmy. Zauważyłem materiał o Wormsach. Ktoś w komentarzu zasugerował, że to jest po prostu przeczytany felieton, który ukazał się na stronie GOLa w grudniu 2025 roku. I faktycznie tak jest. Film z 25 marca 2026 na kanale tvgry to przeczytany słowo w słowo tekst z głównej strony z grudnia 2025... To wygląda jak sztuczne podtrzymywanie przy życiu jak najmniejszym wysiłkiem. Źle to wygląda Panie i Panowie redaktorzy :/
Sytuacja jest dość dynamiczna. W tej chwili dział ciągnie Oskar. Ale jakimś cudem udało mi się dogadać z niemieckim właścicielem i od kwietnia wraca Smoczy, więc będą we dwoje robić wideo. Do tego wspiera ich Asia (apsik) robiąc shorty.
Wideosy wracają do korzeni z lat 2011-2013 i będą raczej stricte materiałami o grach, często we współpracy z naszą publicystyką, a mniej rzeczami luźno-rozrywkowo-growymi. W teorii, a jak wyjdzie to zależy tak na prawdę od Oskara i ferajny, bo nie wcinam im się w program. Wierzę, że zrobią wspólnie z redakcją co mogą najlepiej.
Był o tym wątek. W skrócie - niemiecka firma Webedia, która jest włascicielem serwisu Gry-OnLine podjęła kolejną trafną niemiecką myśl strategiczną - po wygaszeniu reaktorów atomowych - o wygaszeniu video na GOL-u
niemiecka firma Webedia
Webedia S.A. is a company specializing in online media, a subsidiary of the Fimalac group based in Levallois-Perret, France.
Financičre Marc de Lacharričre S.E. (known as Fimalac) is a French holding company focusing on credit rating and risk management companies.
Za duzo "njemcyyy zuee" weszlo? I tak, wiem ze GOL zostal wykupiony przez niemiecka galaz webedia, ale to nadal francuska firma. Wiec?
Jest bardzo dobry, a przede wszystkim analogia jest celna, bo nie wiem czy większym debilem trzeba być, żeby zaorać dziś prężnie dzialające elektrownie atomowe czy dobrze prosperujący dział video w internecie
Sytuacja jest dość dynamiczna. W tej chwili dział ciągnie Oskar. Ale jakimś cudem udało mi się dogadać z niemieckim właścicielem i od kwietnia wraca Smoczy, więc będą we dwoje robić wideo. Do tego wspiera ich Asia (apsik) robiąc shorty.
Wideosy wracają do korzeni z lat 2011-2013 i będą raczej stricte materiałami o grach, często we współpracy z naszą publicystyką, a mniej rzeczami luźno-rozrywkowo-growymi. W teorii, a jak wyjdzie to zależy tak na prawdę od Oskara i ferajny, bo nie wcinam im się w program. Wierzę, że zrobią wspólnie z redakcją co mogą najlepiej.

Oddział Niemiecki, który jest naprawdę super. Jest dobrą planetą wokół której kręci się księżyc GOL. Ale centrum układu to słońce, Francja, do którego z naszego księżyca GOL jest bardzo daleko i oni interesują się gazowymi gigantami a nie jakimś księżycem na końcu układu.
Morał: Niemcy są bardzo OK.
Chociaż tyle, że wraca Smoczy. To mi się podoba. Powinien zostać główną twarzą TVgry. Niech jeszcze wraca Ula.
Łosiu, walcz jak lew! :D
Recenzje jeszcze w formie video powinny być jakichś większych tytułów na TVgry i będzie pięknie.
Webedia jest francuska, powstala we Francji. NIemcy to tylko pododdzial, pod ktory podpiety w hierarchii jest oddzial PL. Tak wynika z info na ich stronkach.
Wkipedia jest za to ciekawsza.
Ciekawostka... zostali jakis czas temu wykupieni przez "grupe inwestycyjna" kierowana prze milego pana zasiadajacego w dyrekcjach takich firm jak Loreal, Renault, Canal Plus. Byl tez czlonkiem tzw. Grupy Bilderberg, ktora po poczatkowcyh szczytnych, powojennych celach zdegenerowala w grupe lobbystyczna interesow korporacji i miliarderow.
Globalnie Produkuja glownie slop (bazujac na tym co jest na webedia.de). Np. w Polsce oprocz gola do webedii nalezy tez "Ekipa".
W EU sa tez wlascicielami oddzialow IGN, wiec troche siara. ;)
Podsumowujac... piniondz nie smierdzi.
btw, Zrobcie sobie stronke https://en.wikipedia.org/wiki/Gamepressure.com na wiki. Zawsze to jakies info. ;P Jak na stronce fimalac sa wypisane marki wchodzace w sklad webedii, to gamepressure jest jedna z niewielu na czerwono.
A kto to wogle chce oglądać i ogląda, jak do okoła jest sporo innych lepszych alternatyw, gdzie nie są jeszcze zgnębione przez korpo i inne podobne historie.
W ogóle zapomniałem że te kanały istnieją i ostatnio oglądałem jeszcze za czasów kiedy GTA V wychodziło.
Przestałem oglądać tvgry już dawno, ale stara ekipa robiła robotę, ci nowi to nie są tak dobrzy jak stara ekipa :/