Chris Avellone potwierdza plotki

Forum Gry RPG
Odpowiedz
06.11.2025 21:58
Silvaren
1
odpowiedz
Silvaren
3
Pretorianin
Image

Chris Avellone potwierdza plotki

Avellone potwierdził plotki, że powstaje Avowed 2.

Z innych źródeł wszystko wskazuje na to, że szefem projektu jest Nick Carver, jeden ze współtwórców moda turowego do Deadfire i pierwszych PIllarsów. Pracował jako tester przy PoE1, ma duże doświadczenie przy UX, później jeśli się nie mylę robił jako projektant systemów przy Tyranny (umiejętności/rozwój postaci), Deadfire, TOW i przy pozostałych nowszych grach chyba też.

Obsidian nie ma w planach trzeciej części Outer Worlds. Dwójka otrzyma jednak DLC.

06.11.2025 22:08
Fyrdraka
2
odpowiedz
Fyrdraka
6
Midinvaerne

Via Tenor

Ale jak to... przecież Avowed to fatalna gra, przesiąknięta "lewą" ideologią, która się nie sprzedała... nie rozumiem tego... czy Obsidian nie czyta forum GOLa...?

post wyedytowany przez Fyrdraka 2025-11-06 22:09:28
06.11.2025 22:24
3
odpowiedz
boy3
123
Legend

Ciekawe czy Avowed otrzyma jakieś DLC

06.11.2025 22:35
4
odpowiedz
Bezi2598
158
Legend

No nie wiem czy to aż taka sensacyjna wiadomość. Obsidian nigdy nie osiągnął swojego pełnego potencjału, a potwierdza to to, że każdą nową grę reklamują sloganem "From the creators of Fallout New Vegas", gry którą zrobili 15 lat temu.

06.11.2025 22:44
Bogas
😢
5
odpowiedz
Bogas
204
Senator

Bardzo zła wiadomość, Obsidian jak wiadomo się skończył i w ogóle nikt tam nie pracuje z starego skład. Ze też Microsoft tego woke studia nie chce zamknąć. Ich ostatnie gry to nawet nie cRPG, Poza tym znowu nie stworzą przełomowego dzieła i Pan Daniel Vávra będzie zły. Lepiej pograć w BG3.
To pisałem ja zbiorowa świadomość forum GOLa.

06.11.2025 23:27
Kwisatz_Haderach
6
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
19
GIT GUD or die trying

Juz nie maja smiertelnej kosy z Obsidianem?

Wszystko spoko, ale osiagnie tyle ze mu znajomych z roboty wywala, a MS zrobi w Obsidianie audyt i obowiazkowe szkolenia. ;) ;P

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl