Chciałbym zrobić coś... wybuchowego.
Witajcie waści moja, mam taką to sprawę: czas mój w spaniałej szkole ZSE 1 Poznań się kończy, toć ostatnia wigilia klasowa idze, chciałbym przygotować pewną niespodziankę, chciałbym odpalić porządnych rozmiarów materiał wybuchowy za szkołą, taki to ażeby uruchomił alarmy samochodów stojących w odległości 10 metrów, problem w tym że nie chciałbym ich jednocześnie uszkodzić, chodzi o sławetne "bum", na materiałach wybuchowych znać się nie znam- cóż polecicie? Ano jeszcze jedno: chciałbym żeby była możliwosć przedłużenia lontu.
Zakup od jakiegoś taliba C4. Pewnie w szkole ktoś sprzedaje.
spoiler start
Nudzi Ci się? Najlepiej podpal szkołę, tak na ostatnią wigilię będzie ładniej od świeczki.
spoiler stop
Więcej dystansu, ludzie...
@Mr. JaQb
w sensie że ten...no tego, w tibii? nie dziekuje.
@Damian1539
Od siebie dodam że mojego znajomego namierzono i obarczono kara właśnie przez wypowiedz gdzieś-tam. Mianowicie, mamy taki uroczy pomnik starego marycha w Poznaniu, jakiś osiołek 'sztuka alternatywna" ubrał ów pana w jakiś śmiesznawy kubraczek, znajomy mój w czynie społecznym ów usunął. Parę dni później ktoś go podkablował, jak to się mawia do policji...kubraczek wyceniony na 20 tysięcy.
Poczytaj w necie, idź do sklepu chemicznego, kup składniki, złóż to jakoś w domu i tyle...
o takie rzeczy to na torze pytaj, bo Cie ktos podkabluje i policja wraz z tvn uwaga wpadna do Ciebie szukajac polskiego odpowiednika breivika...
edit: zreszta kup na allegro jakas potezna petarde - efekt ten sam a mniej zachodu i bardziej legalnie
potrzebujesz:
-butla z tlenem
-butla z acetylenem
-rura o średnicy 80 cm i długości 5 m
-zapałki
Wykonanie:
Rurę układasz pod delikatnym kątem, napełniasz tlenem i acetylenem, podpalasz i ... nie nieeee, nie spierdalasz, nawet nie zdążysz.
PS warto zainwestować w stopery do uszu.
spoiler start
:]