Chciałbym pochwalić firmę BBZ Poland.
Pewnie to nic ważnego, ale przeżyłem dzisiaj transcendentalne przeżycie, jak bym przez chwilę został przeniesiony do alternatywnego wymyślonego świata baśni.
Niedziela 15:45, a ja uświadomiłem sobie że potrzebuję ładnie wydrukowanej na ozdobnym kartonie plakietki. To nie ważne po co, ale wyleciało mi to z głowy.
Niedziela, po południu … no ładnie. Ale z ciekawości sprawdziłem gdzie blisko jest jakaś drukarnia. I patrzę a oddział drukarni BBZ Poland niedaleko jest OTWARTY. W niedzielę po południu?
Szybko przeczytałem unich na stronie jak przygotować materiał do druku i jak go wysłać. Siadłem, narysowałem wysłałem i pobiegłem.
Na miejscu miły Pan powiedział no problem, wybrałem karton i wydrukowało się.
Od chwili do mojego przebudzenia do chwili gdy trzymałem plakietkę w ręce minęło 40 min, z czego sama obsługa na miejscu trwała 5 minut.
I zapłaciłem … 3.80 zł za dwie sztuki, plus gratis dostałem opakowanie.
W niedzielę po południu.
Chciałbym żyć w świecie gdzie wszystko tak działa.
Polska to ogólnie bardzo ciekawy i niezwykłe rozwijając się kraj, a w Krakowie konkurencja pewnie duża to i w weekendy tyrać muszą. Ja np. pobiegłem dzisiaj do żabki bo brakło mi czegoś, żeby dokończyć obiad, a w malutkiej żabce:
- czterech chłopa zamawiało żarcie jak w restauracji
- bezdomny wrzucał butelki do automatu
- klient przede mną odbierał paczkę z poczty.
- ja, wpadłem w zadumę czy to jeszcze sklep czy mikro galeria handlowa
Ja wiem, że to nieprawdopodobne ale Soul czasem ludzie pracują w niedziele i to popołudniu ...