Czy coś jest z kartami typu geforce 760, że na popularnym serwisie aukcyjnym widzę je w okolicach 700-900zł, a w sklepie usłyszałem 1400? Rozumiem, że w sklepie generalnie zawsze jest drożej, ale aż tyle?
Proszę też o wyjaśnienie takiego zagadnienia:
DisplayPort
1 (version 1.2)
Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz
To kumam,
Wyjście HDMI
1 (version 1.4a)
Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz
To też kumam
Wyjście DVI
2 (Dual-link DVI-I x 1, Dual-link DVI-D x 1)
Max Resolution: 2048x1536 @60 Hz
To także.
Rozdzielczość na wyjściu (Max)
2560x1600
Tego już nie. Co to w końcu oznacza?
Czy coś jest z kartami typu geforce 760, że na popularnym serwisie aukcyjnym widzę je w okolicach 700-900zł, a w sklepie usłyszałem 1400?
Ujowy sklep?
Zależy jaki sklep, w jakim mieście i czy daleko ma konkurencję. Jak wiesz na internecie jest spora konkurencja dlatego taniej.
Cena z dupy, ale po tym jak znajomy niedawno kupił za prawie 2500zł kompa z FX6300 i GT620 (ma 2GB pamięci, więc musi być niezła cnie?) już nic mnie nie zaskoczy.
Co do rozdzielczości nie mam pojęcia ocb, wydaje się to bez sensu.
Opis wzięty stąd, więc raczej nie jest to nieudolny opis aukcji: http://pl.msi.com/product/vga/N760-2GD5TOC.html
Sklep akurat raczej w porządku, prawie zawsze u nich kupowałem. Raczej sprzęt komputerowy (bebechy) wolę brać na miejscu, nawet drożej, bo można w razie czego liczyć na sensowne załatwienie reklamacji, a przypadkowy sklep na alle może zniknąć, albo stwarzać problemy. A tu zanoszę i załatwiam.
maviozo - http://www.komputronik.pl/product/192104/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_760_MSI_2GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_z_NVIDIA_GeForce_Experience.htmlpo co robić pod górkę i dać zarobić 500zł sklepikowi?
Rozdzielczość na wyjściu (Max) -nie trudno się domyśłić że to maksymalna rozdzielczość jaką może wyświetlić ta karta
[5] to co powiesz o pierwszych 3 cytatach?
Powiem że karta renderuje grafikę w 2560x1600 i przeskalowuje ją do 4096x2160
bullshit
Jak kiedyś kompletowałem kompa bratu to też wolałem zapłacić lekko ponad 100zł więcej w komputroniku i mieć święty spokój z gwarancjami.
Ale jednak krzyczenie 1400zł za tak wiekową kartę to śmiech na sali, za tę cenę można kupić GTX970 która jest w zupełnie innej lidze wydajności.
Popytaj o R9 280X jak chcesz kupić kartę za ~800zł.
Ja w zeszlym tygodniu kupilem 760 za 820 pln nowke sztuke z gwarancja na 2 lata, wiec doplacanie 600zl gorki to jakis chory koszmar :P
Raczej nie chcę radeona. Raczej tylko ta karta mnie interesuje, chciałem się zmieścić w 1000, ale albo to, albo już więcej. Nvidia chyba nadal ma mniej problemów ze współpracą z czymkolwiek, niż radeon.
760 to nawet nie jest warta 700zł Jak dla mnie :P To już lepiej za 1400 zeta kupić 970. Olej to i znajdź R9 280x z gwarą za jakieś 800 zł, jeśli ci nie przeszkadza wyższa prądożerność, ale wydajnościowo bije te kartę na luzie.
DisplayPort
1 (version 1.2)
Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz
To kumam,
Wyjście HDMI
1 (version 1.4a)
Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz
To też kumam
Wyjście DVI
2 (Dual-link DVI-I x 1, Dual-link DVI-D x 1)
Max Resolution: 2048x1536 @60 Hz
To także.
2560x1600
Tego już nie. Co to w końcu oznacza?
Sprawa jest prosta, na HDMI i DisplayPort dostaniesz na wyjściu max 4096x2160, na DVI max tylko 2048x1536. W czym problem?
Zgred - niby jasne, ale ostatni wpis o 2560x1600 jest mocno mylący.
Nvidia chyba nadal ma mniej problemów ze współpracą z czymkolwiek, niż radeon.
I to jest właśnie 'jechanie na opinii' NV sprzed wielu lat bo teraz dawno się już wszystko zatarło.
InGen--> Tylko ten wpis zamieściła firma MSI na swojej stronie a nie NVIDIA. To że MSI robi sobie bajzel na stronie nie psuje opinii o NVIDII, tylko o jakości obsługi strony MSI.
Czyli tym potworkiem
2560x1600
Się nie przejmować i liczyć, że po podłączeniu monitora 4k, będę miał 4k?
Zasadniczo kabel dvi dual link nie supportuje wiecej niz to co napisane w specyfikacji - 2560x1600, wiec lepiej sie dwa razy zastanowic. Sam mialem przejscia z kablami do monitorow wyzszej rozdzielczosci zanim zaczalem grzebac i dowiedzialem sie ze sa dwa standardy dvi.
display port to klucz do wyzszych rozdzielczosci.
Maviozo istnieje MALA szansa ze bedziesz mial 4k przez dvi - osobiscie nie liczylbym na to.
A jeszcze odnosnie tego 2 x 2048x1536
Wiecej karta nie uciagnie z powodu pamieci pewnie, natomiast jeden monitor 2560x1600 jak najbardziej
Kto mówi o dvi?
Teraz większość monitorów ma display port. Gdybym kupował coś z 4k - to na pewno z nim. DVI idzie w odstawkę.
Oczywiście przez 4k mam głównie na myśli workflow i ew. filmy a nie płynny gaming.
Wedlug specyfikacji tylko DVI nie ma 4K, nie wiem o czym tu tyle myslec. Na angielskiej stronie nawet nie ma tej pozycji.
odpowiedzialem na twoje pytanie po prostu.
Czyli tym potworkiem
2560x1600
Się nie przejmować i liczyć, że po podłączeniu monitora 4k, będę miał 4k?
To jest rozdzielczosc na wyjsciu DVI
maviozo dodatkowo raczej przy 2GB ram karta nie pociagnie wiecej niz jednego 4k, (jak zreszta jest napisane)