CD-Key'e na allegro CoD4 i BFBC2
Witam !
Zamierzam sobie zakupić takowy CD-Key, ze względu, że są tanie, z tego też powodu mam kilka pytań:
Czy taki zakup jest legalny ?
Czy jak zakupie CD-Key BC2, to czy nie uświadcze braku ludzi ? W końcu zbliża się BF3.
Czy w CoD4 nadal gra dużo ludzi ?
No i przedewszystkim: CoD4 czy BC2 ?
Jakby były nielegalne, to aktywacja na Steam lub Origin by nie przeszła. Kupiłem wiele kluczy i nie miałem nigdy problemu.
Klucz do CoD 4 nic nie daje, bo ciągle musisz skombinować skądś kopię gry. Więc po prostu będziesz miał pirata z możliwością grania po multi (albo bez takiej możliwości, jeżeli jeden klucz zostanie sprzedany kilku osobom). W BC2 dostaniesz prawdopodobnie klucz, który aktywujesz na platformie Origin i stamtąd ściągniesz klienta.
W obie gry ciągle gra sporo osób. W BC2 może się to zmienić dopiero po premierze BF3, ale jest to raczej mało prawdopodobne, bo gra jest świetna, oraz nie każdy od razu przesiądzie się ba najnowszą cześć.
keye z allegro to tragedia...
sam mialem bc2 z allegro - po miesiacu zablokowali - nielegalne pochodzenie , dlatego juz nie kupuje tam :)
Lepiej kup nowke w sklepie za 25-35zl
Kupiłem BC2 z rok temu z allegro za 45zł.
Działa (chyba) do dziś.
Ale nie gram bo mi się nie spodobała gra.
Klucze z Allegro nie są do końca legalne.
Ich taniość jest spowodowana tym, że są one, można powiedzieć, przemycane z Rosji (i innych krajów, które są dobre w piractwie).
Dużo tych kluczy jest często banowane przez Valve (jeśli jest to klucz na Steama), jako, że ta firma bardzo nie lubi takiego cwaniarstwa.