CD-Action bez gier na Steam!
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego już wcale CD-Action nie daje gier na Steam!
Ja rozumiem nie wszystko może być na Steam, starsze gry poza Steam, nowe wymagały i pojawiały się w wersjach Stimowych, było idealnie!
A teraz nic! Wiadomo były i takie numery że były same gry które nie mogły być na Steam, ale teraz to jest już zawsze non-steam i to do przesady!
No bo takie coś jak Prototype 2 czy ostatni BioSock lub Batman AA który pojawi się w najbliższym numerze to Stimowe pewniaki, ale coś ekszynowi strzeliło do łba i wszysko DRM. -.-
Żenada... wyjaśnijcie mi dlaczego!?
Pewnie tak jest latwiej/taniej. Batman AA czy Bioshock to gry za dolara, wiec juz kto chcial to dawno nabyl wersje Steam. Ale tego Prototype 2 to rzeczywiscie szkoda.
ale coś ekszynowi strzeliło do łba i wszysko DRM
Chyba non-DRM.
Nie krzycz. Dobrze postąpiłeś, że zapytałeś się na forum na którym linki do cdaction są blokowane zamiast szukać u źródła.
Żenada...
Jaki ten regulamin Steama zły i niedobry, ale jak już nie da się dodać tytułu biblioteki to też źle.
Po Prostu Gram [1]
Jak to wcale? Przecież Car Mechanic Simulator będzie na Steam.
A tak w ogóle, to zapytanie o to na forum CDA kosztuje?...
rzaba89nae [3]
Bo takie kupują licencje?
Nie wiem, jak Prototype i Batman: Arkham Asylum, ale pierwotnie pierwszy Bioshock i tak nie wymagał Steama ani żadnego innego Games for Windows LIVE do działania, tak że trudno mieć w tym przypadku do CDA "pretensje", że dali wersję DRM-free.
BTW
Bardzo dobrze, że CDA (w miarę możliwości) nie daje gier na Steam.
marcin00 [6]
Wiem, że pierwsze dwa Batmany wymagały tego gówna; nie wiedziałem tylko, czy jednocześnie wymagały też Steama.
Irek
Batman: Arkham Asylum
Pierwotnie był GFWL, ale upadło i dali możliwość aktywacji na Steamie.
Bo to CD-Action, a nie SteamCode-Action. ;) Gry, tradycyjnie, instalujemy z płyt(y)!
Irek
Wiem, że pierwsze dwa Batmany wymagały tego gówna; nie wiedziałem tylko, czy jednocześnie wymagały też Steama.
AA nie wymagało, ale AC musiałem dodać do biblioteki.
Chyba ci się coś pomyliło, bo 2 numery wcześniej na Steama było Real Boxing. A co do ogólnego toku twojego myślenia, to uwierz mi, lepiej, jeśli gra nie jest na Steama bo po prostu grasz w nią i nic ci nie przeszkadza (przynajmniej ja tak mam, bo ciągle znajomi do mnie piszą :( ).
Nabyłem tego Biosock'a z CD-A /lub odwrotnie/ i nie mogę grać. Najpierw brak było dźwięku, jak się z tym uporałem to teraz, po 5-7. minutach, gra wyłącza się i witaj pulpit. Wymagania pc spełnia aż nad to. I żeby było ciekawiej to gra bez spolszczenia. No ale za 16 zł nie będę wymagał Bóg wie /a może nie ??/ czego.