C&C: Generals i jego dodatek nie działa na Win 7 64 bit (widziałem na jakimś forum, że ktoś działanie), wcześniej instalowałem na XP, Viście i 7 (32-bit) i było ok. Zaktualizowałem i grę i dodatek i wyświetla się napis o poważnych błędach, być może spowodowanych przez wirusy, hardware itp. Żadna z tych rzecz nie jest przyczyną, komunikat to dla nie kpina....
Wszyscy piszą o pliku options.ini, którego mam otworzyć w notatniku i zmienić parametry, jednak nie mam tego pliku w moich dokumentach z tą grą, są tylko crash logi.
ustaw kompatybilność z Win XP SP3 w właściwości pliku exe - będzie działać, sprawdzone info, przynajmniej jeśli chodzi o wersję z C&C Ultimate Collection Originowej którą posiadam
powinno być gdzieś w takim katalogu (lub podobnym)
"c:\Program Files (x86)\Origin Games\Command and Conquer Generals Zero Hour\Generals.exe"
oraz
"c:\Program Files (x86)\Origin Games\Command and Conquer Generals Zero Hour\Command and Conquer Generals Zero Hour\Generals.exe"
w pliku options natomiast możesz wymusić inne rozdzielczości np. full hd
"c:\Users\nazwa USERA\Documents\Command and Conquer Generals Data\options.ini"
"c:\Users\nazwa usera\Documents\Command and Conquer Generals Zero Hour Data\options.ini"
Kompatybilność i prawa admina ustawiłem, ale to nie pomogło, a options.ini nie ma, są tylko ReleaseCrashInfo,
ReleaseCrashInfoPrev.
optionsy na 99% się tworzą już po pierwszy uruchomieniu gry, widocznie wersja originowa już jakieś patche ma
[5] Nie mam wersji z Orgin. Gra jest zaktualizowana.
Nie ma tego pliku...
powiem tak mine raz udało się urchomic ale gra nagle łapie taki spadek fps że chodzi jak na mimalnych wymaganiach
dodam że edycja z first decade chodzi ładnie i ta goga też