Call of Duty: Black Ops 2 - kupować...?
Witam. Ostatnio naszło mnie, aby pograć w jakiegoś Coda. Tak, aby to zagrać w inną "szczelankę" niż BF3. :) Ostatnim codem w jaki grałem był MW2 na xboxie 360, ale Gold się dawno temu skończył, a jakoś nie mam zamiaru bulić w niego. Myślałem nad Black Ops 2 na PC. I pytanie, czy się opłaca? Serwery dedykowane? Jakieś nowości większe względem MW2? Niby CoD to CoD, ale strasznie mnie ostatnio do niego ciągnie nie wiedzieć czemu... Z góry dzięki za odpowiedzi. :)
Hmm... Znam to uczucie, z tym że ja zawsze zarzekam się że nie kupię nowego CoDa, a po 2-3 miesiącach od premiery robię to :P Zawsze.
A teraz na temat :
W BO2 nie ma dedyków, ale MM działa całkiem sprawnie. Zmieniono system wbijania serii (teraz liczą się pkt. a nie same kille), jak zawsze sporo broni. Muszę zaznaczyć że w BO2 bardzo dobrze spisali się jeśli chodzi o mapy. Ekspres, Slums czy Hijacked to małe arcydzieła.
Jeśli masz ochotę to zdecydowanie polecam, CoD jak zawsze ale wprowadzono kilka całkiem fajnych zmian które jeszcze bardziej poprawiają "feeling" rozgrywki.
Ja kupując BOII byłem niemalże pewny iż ta gra to będzie MW3 w 2025 roku ale zostałem mile zaskoczony. Polecam kupić. Może nie jest to rewolucja jak BF3 ale gra jest całkiem niezła.
[2] BO2 na PC posiada serwery dedykowane, ale to MM ustala na którym i z kim będziesz grał.
Swoją drogą, w przyszłości pojawi się coś takiego jak wyszukiwanie serwerów?
Ja dodam tylko tyle od siebie, że gra potrafi niesamowicie wyprowadzić z równowagi w multiplayerze. Więc jeśli nie ma się dystansu i stalowych nerwów, to gra nie będzie sprawiała przyjemności.