Budżetowy laptop do multimediów i prostych gier
Witajcie rodacy, ostatnimi czasy planuję kupić, tak jak w temacie, laptopa do prostych gier i filmów. Granicą jest kwota ~1800 zł (jeśli coś minimalnie droższego będzie miało lepsze bebechy to można zwiększyć budżet).
Bardzo bym się cieszył z Windowsa 8.1 i matowej matrycy (mam stanowisko koło okna i błyszcząca będzie mocniej odbijać). Bardzo bym się cieszył gdyby owy laptop pociągną WoT na niskich/średnich detalach. USB 3.0 nie jest mi potrzebne ;)
Jeśli o czymś zapomniałem to proszę mnie upomnieć a ja dopiszę co trzeba
Ktokolwiek się pokwapi odpowiedzieć? Znalazłem 2 laptopy, powiedzcie proszę który lepszy i mniej awaryjny:
-Lenovo G580
-Acer E5-771G
Wybacz, że tak długo czekałeś na odpowiedź.
Powiedz mi, czy chcesz zapłacić jak najmniej, czy bez problemu zapłacisz 1800. Bo te 2 laptopy które podałeś to 2 zupełnie inne półki cenowe.
Polecam ci Lenovo G510.
Tyle czekał i sensownej odpowiedzi się nie doczekał
Kwintesencja życia.
Dobra koledzy, przedział cenowy się zmienił, wytargowałem większy budżet - 2300 zł \O.O/ <-- dziwna emotka
Co do matrycy to może też być błyszcząca ;)
Co do różnicy w cenie tamtych modeli to ten Acer z i3-4030U i 820M, ty pewnie patrzyłeś na tą droższą wersję. Nienawidzę tych rozbieżności w bebechach tych samych modeli lapków
Jeszcze powiedz, czy ma być z systemem czy bez i co to jest "prosta gra"?
Aha, i raczej nie chcesz błyszczącej matrycy na lato czy zimę...
Dziękuję cswthomasie z 93 rocznika za doinformowanie tego forumowego członka rodziny:*
Wiem że WoT do "prostych gier" (mało wymagających) się nie zalicza ale niczego więcej niż 30 klatak na niskawo-średnich się nie spodziewam, a nawet nie marzę :D