Buczenie komputera

Forum Komputery
Odpowiedz
22.11.2011 15:32
😐
1
odpowiedz
Hiydron_NPC
37
Konsul

Buczenie komputera

Witam od wczoraj mój komputer cały czas buczy.
To nie jest jakiś dziwny dźwięk tylko taki jak komputer zawsze pracował tzn grałem w coś długo itp
Tylko że teraz występuje to non stop.Nie mam żadnych programów do podkręcania procesora itp
Proszę o pomoc bo już nie mogę z tym wytrzymać.

22.11.2011 15:36
Ski_drow
2
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Najpierw napisz jakiego masz kompa procek zasilacz przede wszystkim.

22.11.2011 15:43
grish_em_all
3
odpowiedz
grish_em_all
261
Grish

Najbardziej oczywiste rozwiązania są zazwyczaj prawdziwe, dlatego obstawiam brudny(e) wiatrak(i). Do niedawna hałas pojawiał się po dłuższym graniu, czyli gdy maszyna się nagrzewała, a teraz problem temperatury pojawia się od razu po włączeniu bo ogólna wydajność chłodzenia mocno spadła.

22.11.2011 15:58
4
odpowiedz
Hiydron_NPC
37
Konsul

Zasilacz nie wiem jaki mam.
Procek Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz 2.39 GHz

Temp wynosi od 57 do 60 stopni.

EDIT:Przed chwilą wyczyściłem kompa bo myślałem że przez to że zakurzony ale jednak nie zadziałało.

22.11.2011 16:03
grish_em_all
5
odpowiedz
grish_em_all
261
Grish

Te temperatury to w stanie spoczynku czy podczas grania?

Wyczyszczenie z kurzu na pewno nie zaszkodziło, a mogło tylko pomóc więc tak czy inaczej dobrze się stało :) Ale na pewno nie wyczyściłeś w ten sposób dokładnie wiatraków, więc jeżeli mam rację to nadal Cię to czeka.

22.11.2011 16:10
Feess
6
odpowiedz
Feess
39
VILLAGE IDIOT

Zasilacz nie wiem jaki mam.
Otwórz komputer i spisz pełną nazwę zasilacza (marka, model i moc) i podaj tutaj, bo możliwe, że masz jakiś szajs i należy go wymienić.
Jak już go otworzysz, to przystaw ucho i zobacz skąd może pochodzić to buczenie.

22.11.2011 16:42
😊
7
odpowiedz
Hiydron_NPC
37
Konsul

Okej sprawdzę za jakiś czas bo teraz nie mogę i napiszę wam.

I tak w połowie grudnia składam nowego kompa więc już nie będę nic do tego dokupował.

22.11.2011 17:31
8
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Co buczy najlepiej sprawdzić organoleptycznie. Czyli na kolana i przystaw ucho do poszczególnych komponentów kompa (ale nie za blisko, żebyś przypadkiem nie oberwał od wiatraczka, albo nie wsadził kłaków gdzieś). Spróbuj przytrzymywać poszczególne elementy kompa na chwilę. U mnie buczenie w nowym kompie wywoływała najpierw niedokręcona karta graficzna, a potem dyski twarde po dołożeniu czwartego (cały koszyk na dyski aż się trząsł).

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl