Brak dzwięku po reinstalu win 10
Witam otóż mam taki problem że nie działa mi dźwięk/głośniki po reinstalu win 10. próbowałem już ze wszystkimi wejściami i nic, w menadżerze sprzętu pokazuje że urządzenie działa poprawnie, zainstalowałem/pobrałem wszystko co było przez Windows Update, i też nic. Ogólnie robiłem reinstal systemu gdyż posypała mi się poprzednia płyta główna/teraz mam Asus Z97-Pro Gamer( stary socket 1150) i czy rozwiązaniem będzie aktualizacja Bisu? niestety nie mam do niej płyty, a w necie nie ma w ogóle żadnych aktual. do tej płyty głównej, bo słyszałem że z biosu można aktualizować, tyle że nie wiem za bardzo jak ale czy to naprawi dźwięk?
Sprawdź najpierw czy windows czasem nie zmienił urządzenia wyjściowego dla dźwięku, u mnie kiedyś tak zrobił po aktualizacji i też myślałem że coś się popsuło.
Faktycznie coś takiego może być , a jak to zmienić przestawić?

Prawym na glosniku. Wybierasz otworz ustawienia dzwieku. Z listy "Wybierz urzadzenie wyjsciowe" wybierasz swoja karte. Ponizej masz suwak z glosnoscia tez przestaw na polowe.
Znalazłem przesunąłem i nic
 niżej gdzie jest : wybierz urządzenie wejściowe jest napisane że nie znaleziono urządzenia wejściowego i nie można nic zmienić

WYJŚCIOWE, a nie wejściowe.
Edit: I przy urządzeniu wyjściowym znajduje Ci kartę poprawnie?
Tak znajduje poprawnie lecz nic się nie dzieje, jak ruszam suwakiem/ ciągle brak dźwięku. W wyjściowym napisane jest: MP59G Nvida High Definition Audio.
 pobrałem niby stery z neta do dzwięku pod moją płytę zainstalowałem i dupa ciagle to samo

Sciagnij drajwery do plyty glownej (reinstaluj jak masz), moze cos tam namieszalo sie w integrze. Chyba, ze masz zewnetrzna karte, ae na jedno wychodzi :) - tak czy siak reinstaluj drivery. Sprawdz tez czy masz dzwiek na czole -tzn, czasem przekierowuje go z tylnich slotow na jacka z przodu obudowy.
nigdzie nie ma
Wybrałem opcje rozwiazywanie problemów odtwarzania dzwięków i wywalił kom że głośniki, zestaw słuch/ słuchawki jest odłączone, po mimo że podłączone do pc jest, czli tak jakby plyta głowna nie widziła
Dobra temat do zamknięcia... UDAŁO SIĘ!!!! 
 po instalacji sterów od USB/ przez program Asus Uptade głośniki wreszcie ożyły! głośniki 2:1 składające się z bolca i wtyku Usb  i być może Usb nie miały sterów, choć dziwne bo mysz i klawiatura też pod usb i działały normalnie.