Cześć , mam takie pytanie: co to jest New Game Plus w Borderlands 2, i jak zacząć na nim grać ?
Heh, toż to prosty angielski, ale dobra....
To znaczy Nowa Gra Plus i ona różni się tym od zwykłej, że zachowujesz umiejętności i to co tam jeszcze masz, dostępne jest już od początku gry, ale przeciwnicy są również mocniejsi i trudniejsi. To w skrócie....
To przejdź kampanię.
W menu głównym gry masz opcję "Select Character" - klikasz w nią i pojawi się lista Twoich postaci. Wybierasz postać, którą ukończyłeś kampanię na normalnym poziomie, wyskoczy okienko z zapytaniem jaki tryb ma odpalić, tam musisz zaznaczyć "True Vault Mode". Teraz masz aktywny tryb nowej gry rozwiniętą postacią i ekwipunkiem z kampanii normal. Wybierasz "Continue" i grasz od początku z całym sprzętem i umiejętnościami.
Czyli zaczynam grę od nowa, ale z rozwiniętą postacią ? Ale po zakończeniu normalniej gry nie muszę grać na New Game + tylko mogę sobie grać dalej na normalnym poziomie ?
Tak, w każdej chwili można wrócić na normal zmieniając tryb w analogiczny sposób jaki opisałem wyżej. W Borderlands 2 new game + to właśnie True Vault Mode - przeciwnicy są znacznie mocniejsi, wypadają lepsze przedmioty i więcej pieniędzy, dostaje się też dużo więcej doświadczenia za wykonanie zadań. Pod wzgledem fabularnym to ta sama kampania, którą skończyłeś :)