Bojkot EURO 2012 w obronie przestępcy...
Całkiem w Europie Zjednoczonej politykom się poprzestawiało. Polityką chcą zepsuć imprezę, na którą narody Polski i Ukraiński nabrały kredytów, pot budowniczych pójdzie na marne, bo przyćmione zostaną wspaniałe efekty bojkotem niemieckich polityków w obronie przestępcy, byłej premier Tymoszenko, która wpędziła kraj w niekorzystne umowy gazowe z rosyjskim potentatem.
"Kanclerz Niemiec Angela Merkel "poważnie rozważa" zbojkotowanie meczów na Euro 2012 na Ukrainie, jeżeli była ukraińska premier Julia Tymoszenko będzie nadal przetrzymywana w więzieniu..."
Z tego co słyszałem bojkot dotyczy imprezy na Ukrainie - u nas chyba bez zmian ;)
W imie dobrych stosunków polsko-ukraińskich jezeli sytuacja się pogorszy jestem gotowy udzielić azylu córce byłej premier. Jewgenija zapraszam do Polski.
Ale ustalmy jedno stanowisko bo bedzie jeszcze jeden bojkot
Bojkotujemy EURO 2012 bo
- julia bylaby idealnie zdrowa jesli teraz by rzadzila krajem
czy
- telewizja z torunia ma za darmo dostac to za co wszyscy placą
?
... ustalmy jedno stanowisko bo nie wiem co drukowac na transparentach i flagach :D
Szalone pomysły. Przeniesienie wszystkich meczów do Polski, to byłaby plaga nie do udźwignięcia. Może Niemcy chcą imprezę u siebie?
"Sekretarz stanu w niemieckim ministerstwie współpracy gospodarczej i rozwoju Gudrun Kopp opowiedziała się za bojkotem Euro 2012 na Ukrainie i przeniesieniem wszystkich spotkań do Polski lub rozegrania ukraińskiej części turnieju w innym kraju."
W obecnych okolicznościach nie zamierza udać się na Ukrainę i uczestniczyć w wydarzeniach ukraińskiej części mistrzostw szef Komisji Europejskiej Jose Barroso - oświadczyła jego rzeczniczka Pia Ahrenkilde Hansen.
No i po co oni robią TERAZ to niepotrzebne zamieszanie, które moze co najwyzej doprowadzic do większego chaosu... Musimy się trzymać z Ukrainą. Razem zaczynaliśmy i razem skończymy.
Mogli wczesniej bawić się w obrońców uciśnionych. Był na to czas.
mirencjum -> Pomysły to sobie mogą być, nie dojdzie do nich. UEFA jest pod tym względem konsekwentna i odcina politykę od piłki. I bardzo dobrze.
Wszystkie mecze w Polsce nie byłyby plagą, tylko ciekawym wydarzeniem, więc nie rozumiem takiego "anty" nastawienia. Ale i tak jak już gdybamy, to cztery stadiony to na to za mało, trzeba byłoby uruchamiać resztę. I gdybając dalej, byłoby to dużo lepsze rozwiązanie niż "łączenie" imprezy z Niemcami.
Ale tak, pomysł jest szalony i nie zostanie zrealizowany. Nawet śmieszny. ;)
[7] --> a kto by się tym wcześniej przejął? Teraz na finiszu kiedy wszytko jest niemal dopięte na ostatni guzik takie groźby mają większą siłę rażenia. Oczywiście osobną kwestią jest to że o ile mi wiadomo euro organizuje UEFA a nie Unia, więc politycy mają raczej małe szanse powodzenia, a milionom fanów tych kilku mordek z telewizora raczej nie będzie brakować. Ot kolejne moralne zwycięstwo.
Powinniśmy brać z Ukrainy przykład...
Szybko zapełnilibyśmy więzienia złodziejami z wiejskiej.
Też bojkotuję ten bojkot. Na Ukrainę mogą sobie nie jeździć, bo przecież po za kurtuazyjną wizytą jakichś większych sankcji na razie nie będzie. A mówienie o przeniesieniu Euro 2012 to też bajka. Wszyscy wiemy, że logo zaprojektowane, jak i piłki, gadżety etc. Ukraina jest w bardzo niedobrej sytuacji - jak wypuszczą, to zbliżają się do Rosji; jeśli trzymają, to oddalają się od Europy. Tej zachodniej rzecz jasna.
[11] +1
Za te jego genialne gazowe umowy z Rosją na Ukrainie dostałby dożywocie w kamieniołomach...
wiekszosc gosci z psl nadaje sie do .....
nie mowiac o samym premierze , mirach i zdzichach
bo to zamach na elity .Elita kradnie i nie chce widziec ze mozna taka elite wsadzil do wiezienia jak zwyklego czlowieka i jeszcze mu przylozyc , czyli traktowac tak jak sie traktuje ludzi w wiezeniach na ukrainie.To bulwersuje .To byla jedna z nich , wyksztalcona , bogata , ladna a tu masz taki pasztet :))
Elity z trudem sie godza ze musza umrzec ale czego jak czego nie cierpia jak ktos im przypomina ze sa zwyklymi ludzmi , tak samo sraja i ich g... smierdzi jak nasze i jak sie da w ryja to boli.
Tak nie powinno byc .
Elita to elita.A nie barachlo :)
Politycy bojkotują, bo okazało się, że można jedną z nich, piękną, bogatą i przy władzy zamknąć normalnie do koloni karnej jak pospolitego przestępce. Przecież oni wszyscy uważają się za nietykalnych, a tu taki szok. Boją się!
dokladnie ,jedna z elity mozna zamknac i skazac na wiele lat , a elity nie sa od siedzenia w wiezieniach one maja przewodzic narodowi ( i ofc zarabiac sporo kase ) , narod jest ciemny i glupi a mrok rozswietlaja elity , to tak jak aniolowie , opiekuja sie stadem glupcow i za to taka nagroda.
Warto poczytac gdzie niegdzie komentarze ukrainskich interneautow , nie sa one zbyt zaslepione Julia Nietykalna :)
Co wiecej uwazaja ze te palace ktore ma nie powstaly z zaroionych uczciwie pieniadzy. A ze sa to palace to mozecie mi uwierzyc , domem tego sie nie da nazwac.
Nie wiedziałem, że Prezes taki proniemiecki z nastawienia. Nie słyszałem wcześniej jakiejś większej troski o byłą ukraińską premier, która siedzi już od grudnia, dopiero Niemcy zaczęli coś bruździć i Prezes wykoncypował nieodgadniony misterny plan proniemieckiej wolty i sojuszu taktycznego z Berlinem. Dziwne to, kiedy pod Grunwaldem hufce nasze w zagajniku stały, a po drugiej stronie Wielki Mistrz, praprzodek Tuska i Zomo.
No ale skoro Prezes każe to ja na Ukrainę nie jadę, na czas Euro bojkotuję też Gdańsk, Poznań, Wrocław, a nawet Warszawę! (mam telewizor).
A czemu Chin nie bojkotują? Nie mam nic do chińczyków, ale skoro już potępiamy łamanie praw człowieka... Ot, polityka.
Akurat JArkacz strzelil sobie w stope :) Tymoszenko nie ma czystych rak ( majatek ma wiekszy od kulczyka) a bojkot ukrainy to popychanie ich opinii publicznje ( bo wladz nie trzeba) w rece rosji .
No tak, bez Angeli, prezesa i innych polityków nie będzie atmosfery na stadionach. Myślę że obywatele-kibice z krajów bojkotujących powinni zostać w swoich ojczyznach. Na czas odbywania sie meczu na ukraińskim stadionie we wszystkich bojkotujących krajach na pełne 90 min powinien być wyłączony prąd żeby nikt nie mógł obejrzeć w telewizorku.
a mnie wciąż rozwala ta kategoria...... tego tematu
Hehe, no mnie też ;p mirencjumy lelum polelum
mirencjum ---> w obronie przestępcy, byłej premier Tymoszenko, która wpędziła kraj w niekorzystne umowy gazowe z rosyjskim potentatem.
Chciałbym również dowiedzieć się co nieco a propos tego 'protestu głodowego' byłej premier. Tzn. co? Kawioru nie zapija już francuskim szampanem tylko lokalnym sikaczem?
Ja to mam wrażenie - i to jest w tym najlepsze - że naprawdę panowie i panie politycy myślą, że przez bojkot paru VIPów w garniturach zwykli kibice, fani piłki nożnej nie będą oglądać turnieju, nie pojadą na EURO bądź zaraz sprzedadzą swoje bilety. Kibiców to nie obchodzi, UEFY to nie obchodzi - ma się liczyć piękno futbolu, i dobrze. ;)