Jakie polecacie ćwiczenia na biceps i brzuch???
Robię dziennie po 100 pompek i 100 brzuszków.Czy to dobre??
Za parę tygodni przenoszę się na siłkę.Jakie ćwiczenia polecacie?
Niedobre. Mięśnie muszą odpocząć, a regeneracja trwa więcej niż jedna noc.
Tomazzi wyżej dał dobry link, jednak jak już pójdziesz na siłkę, to popytaj o porady trenera, lub znajomych którzy trochę siedzą więcej niż 5 lat...
na forum masz jeszcze wątek " o siłowni, po siłowni "
Kaloryfer robisz na zime? Czubek ;p
Poza tym, odradzam ćwiczenia tylko mięśni brzucha i bicepsu. Jak już ćwiczysz to ćwicz wszystkie partie mięśni.
Osobiście, ja zaczynałem od czegoś takiego - http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
Aaa, i jeszcze jedno, jeżeli twoim celem jest rzeźba to nie musisz chodzić na siłownie. Dobra dieta i regularne ćwiczenia wystarczą. Oczywiście nie będziesz po tym wyglądał jak np Rendy Orton, ale już te mięśnie jakoś się wyeksponują ;]
Mam nadzieje że nie rozjusze swoją wypowiedzi znawców. Wypowiedź swoją opieram na własnym doświadczeniu, a ćwicze czysto hobbistycznie (czyt. nie mam zamiaru robić z siebie niewiadomo jakiego kulturysty) :)
Zapraszam do lektury sfd. Przede wszystkim działu odżywianie i trening dla początkujących. Poszukaj jakichś planów, na początek fbw, następnie poszukaj jakiegoś splita. Daj go do oceny na sfd bądź tutaj: https://www.gry-online.pl/forum/o-silowni-po-silowni-czesc-17/z6abbc68?N=1 . Pamiętaj, że nie wystarczy ćwiczyć. Kluczem do sukcesu jest to, co jesz, kiedy jesz oraz regeneracja. Bez tego nikt daleko nie zajechał. Z resztą, jeżeli nie jest to słomiany zapał, to z czasem sam di wszystkiego dojdziesz.
"Niedobre. Mięśnie muszą odpocząć, a regeneracja trwa więcej niż jedna noc."
Niedobre, ale nie przez brak regeneracji - po prostu po max paru tygodniach takich systematycznych cwiczen miesnie sie juz przy nich zupelnie nie mecza, nie ma czego regenerowac, ale tez nie daja zadnych efektow.
No biceps od pompek na pewno urośnie!
No przeciez napisal, ze teraz to robi, a pyta sie o cwiczenia na przyszlosc na silce..
ironia
jesli mial bym cos cwiczyc to tylko na powiekszenie penisa, silka to strata czasu