Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: BBC uparło sie na Polskę

16.06.2012 09:42
pablo397
😍
1
pablo397
138
sport addicted

BBC uparło sie na Polskę

eh te lewackie media. albo dziennikarze na siłe szukają skandalu (reporterka bbc biega po euro wypytujac kolorowych o przejawy rasizmu) albo piszą o polakach rabujących żydów po wojnie...

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18440223

po co pisac o euro, zabawie, kibicach, powitaniach - ciekawszy temat to rozgrzebywanie kto i jak sie zachowywal w czasie wojny i po wojnie.

jadac na olimpiade do londynu tez bede chodzil i rozpytywal anglikow co wiedza na temat swoich prapradziadkow przywracajacych porzadek w koloniach z przelomu XIX i XX wieku - pewnie o wojnach burskich, powstaniu mahdiego czy powstaniu wielkanocnym malo kto bedzie wiedzial i co tam ci dzentelmeni wyprawiali, bo jak to gdzies fajnie wyczytalem 'anglicy sa dzentelmenami tylko w powiesciach agathy christie'

16.06.2012 10:23
😁
2
odpowiedz
Lutz
173
Legend

I do tego jeszcze wczorajszy odcinek White Van Man.

16.06.2012 10:23
3
odpowiedz
zanonimizowany227597
72
Generał

Ehh... ten czemu od razu musiałeś pisać "lewackie media"? Też mi się nie podoba co robi ostatnio BBC, ale trzeba wszędzie kurwa pchać politykę? Nie możemy tego po prostu skrytykować? Żałosne...

16.06.2012 10:32
😁
4
odpowiedz
zanonimizowany829223
3
Generał

pablo397 - po prostu zachował się JESZCZE gorzej niż BBC krytykując BCC...

16.06.2012 10:48
5
odpowiedz
zanonimizowany560752
43
Generał

okazało się, że BBC to takie same gówno jak każda telewizja, są w stanie wyprodukować dowolnie zmanipulowany materiał bo mają taką ochotę

i nie wiem czemu im aż tak zależy dalej, mistrzostwa w połowie, kto miał przyjechać to przyjechał, kogo chcieli przestraszyć, żeby nie pojechał do Polski tylko do Londynu na olimpiadę, to już przestraszyli, chyba, że chcą sobie dodać wiarygodności kolejnymi doniesieniami, dla mnie ta telewizja już pozostanie kolejną śmieszną mało wiarygodną stacją

16.06.2012 10:51
pablo397
😊
6
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

dla mnie lewicowość BBC nie jest szokująca, juz w latach 80tych zasluzylo sobie na rozwiniecie skrotu BBC - bolshevik broadcasting corporation...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1349506/Left-wing-bias-Its-written-BBCs-DNA-says-Peter-Sissons.html

16.06.2012 11:12
7
odpowiedz
zanonimizowany227597
72
Generał

Dla mnie też nie, i zupełnie nie kłócę się z faktem, że są skierowani w lewym kierunku... No ale:
a)użycie "lewackiej" zamiast normalnie "lewicowej" zapewne zajebiście pozytywnie wpłynie na dyskusję
b)sam fakt, że są raczej lewicowi nie raczej związku z tym, że ostatnie ich materiały o Polsce są tendencyjne i zmanipulowane

Na siłę prowokujesz (i to na niskim poziomie) do politycznej kłótni, która jest tu właściwie niepotrzebna i nie ma nic wspólnego z tematem...

16.06.2012 15:03
8
odpowiedz
zanonimizowany789322
28
Senator

BBC to po prostu BBC i tyle - IMHO nigdy nie byli wiarygodni.

Ale mieszanie w to polityki to moim zdaniem lekkie przegięcie - co lewicowość ma do tego o czym i w jaki sposób mówi telewizja?

16.06.2012 15:10
9
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend
Image

Wojny Burskie ? po co ? daleko nie szukamy >>>>

16.06.2012 15:39
10
odpowiedz
Hajle Selasje
104
Eljah Ejsales

To, że BBC ma lewackie skłonności jest oczywiste. Podobnie jak oczywiste jest to, ze z perspektywy polskiej miażdżąca większość brytyjskich mediów będzie mniej lub bardziej lewicowa. Nie jestem jednak przekonany, czy prawicowe media europejskie mają dla Polski więcej zrozumienia. Patrz np. http://www.rmf24.pl/news-holenderskie-media-rasistowski-skandal-w-polsce-wyssany-z,nId,612566

W każdym razie BBC rzeczywiście przeprowadziło ostatnio szeroką kampanię zniesławiającą Polskę, jak się okazuje na wielu frontach.

Z drugiej strony, skoro największe media w Polsce lubią pluć na własny kraj, to czego się spodziewać po zagranicznych :)

16.06.2012 15:47
11
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend

>skoro największe media w Polsce lubią pluć na własny kraj<

w Polsce > zgoda , ale czy własny ?

16.06.2012 15:51
Belert
😉
12
odpowiedz
Belert
182
Legend

w BBC nie znajdziesz zadnego dziennikarza ktory nie jest lewicowy a szczerze mowiac wiekszosc to lewacy .

Ale nie ma sie czemu dziwic skoro nasze elity i nasze media pluja na polske to czemu obcy mieliby tego nie robic :)

16.06.2012 15:59
13
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend

a tak swoją droga nie wiecie czy nasz rząd na dzis planuje jakies atrakcje .

wybierm sie do strefy kibica i nie chce znależć sie w centrum pracowym

16.06.2012 16:10
14
odpowiedz
Hajle Selasje
104
Eljah Ejsales

rvc---->

Jako przedstawiciel ugodowego skrzydła obozu patriotycznego wychodzę jednak z założenia, że to wciąż Polacy, nawet jeśli trzeba im o tym wciąż przypominać :))

16.06.2012 16:28
PrzemoDZ
15
odpowiedz
PrzemoDZ
141
Legend

To proste- tak jak większością świata, tak i BBC rządzą żydzi- a żydzi jak wiadomo to rasiści wobec polaków, i swoją antypolską kampanię prowadzą nie od dziś. Euro, to doskonała okazja żeby Polskę obsmarować, bo kto normalnie zainteresował by się artykułem o "Polskich wioskach które zapomniały o holokauście"

BTW: Nazwisko autora- "Shukman" też mi Jewishem zalatuje...

16.06.2012 18:28
16
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

Nie bardzo rozumiem te oburzenie. Jak BBC lata i szuka wśród kibiców sensacji to źle, ale jak TVN wraz z GW biega wśród kibiców i szuka sensacji to dobrze. Widzę ostrą hipokryzję.

16.06.2012 19:19
17
odpowiedz
zanonimizowany566741
69
Senator

Hipokryzja to zachowanie polskich prawicowców, którzy cały czas narzekają na integracje europejska i mówią, ze nie są europejczykami, tylko polakami i srają na Europę i standardy takie jak tolerancja dla innych narodów itp, a później się dziwią, jeżeli ktoś zacznie na nich patrzeć przez pryzmat, który sami przed sobą postawili. Jakoś o Czechach media w zachodniej europie nigdy nie mówiły, że są zacofani, rasistowscy itp. Ciekawe dlaczego to akurat o Polsce tak mówią.
Oczywiście nie popieram materiału z BBC, ale Polska i Polacy sami sprowokowali takie sądy. Nikt mi nie powie, że na stadionach Polski nie ma rasizmu, ale jakoś politycy z pis tego nie zauważyli i popierali kiboli, ba!, Pani Kempa nawet ręczyła za Starucha, którego niedawno zatrzymano tak a propos. Jeżeli druga siła polityczna w Polsce popiera Kiboli to, powiedzcie mi, co mają sobie myśleć zachodnie media? Aha, żeby mnie ktoś tu ni atakował bezpodstawnie, nie jestem za żadną partią, więc darujcie sobie komentarze typu: "Ty jebany lewaku" czy "Jesteś głupi i wierzysz Tuskowi", ja po prostu skupiam się na tym co wywołało ten film BBC, na przyczynach, które leżą oczywiście nie w tym, że BBC to lewackie kurwy, tylko w tym, że my Polacy sami sobie wypisujemy jak najgorsze świadectwo, Przypomnę choćby wtorkowe ataki na bezbronnych kibiców z Rosji, bo gdyby się lali 100 na 100 to byłaby zwykła ustawka, ale Polacy po prostu zaatakowali zwykłych Rosjan i co najważniejsze, nie poniosą za to żadnej kary, bo chyba nikt mi nie wmówi, ze kara 5 miesięcy w zawieszeniu ta jakaś kara. W Anglii uporano się z bandyterką na stadionach, a w naszej kochanej Polsce jakoś do dziś kibole czują się niewinni a stadionie i poza nim i bezkarnie mogą zakłócać euro, może i żaden Rosjanin nie wrócił do domu w trumnie, ale paru na pewno wróciło z gipsami i szwami i rozwaloną mordą, wię nikt nie mówi, że to tylko manipulacja tych jebanych lewackich zachodnich mediów, bo to dzieje się na prawdę, tyle że ucierpiał inny naród. Już nie chce mi się pisać, bo ide na mecz, ale to polacy sami sobie zgotowali taki los, nie bez przyczycy sie nas wyśmiewa i uważa za zacofanych, no ale co ja wiem przecież jestem lewacką kurwą, która wierzy w lenina.

16.06.2012 19:44
18
odpowiedz
zanonimizowany227597
72
Generał

Czy na stadionach jest rasizm? Niestety jest :( Ogranicza się praktycznie do bydła popularnie zwanego kibolami, ale fakt pojawia się.
Problem z materiałami BBC jest taki, że były stronnicze, przedstawiały najbardziej zdegenerowaną, żałosną, małą w stosunku do wszystkich kibiców, grupkę bydła stadionowego - a poza nimi, mi na przykład, nie udało się jeszcze trafić na inne przejawy rasizmu w Polsce. Mam szczerą nadzieję, że kiedyś, jakiś rząd będzie miał na tyle jaj, żeby faktycznie coś z tym problemem zrobić - jak sam piszesz, w Anglii się udało, miejmy nadzieję, że u nas kiedyś też się uda.
Ale fajnie by było, gdyby dało się o tym porozmawiać bez ciągłego odnoszenia się do polityki, bez obrzucania się nawzajem gównem jacy to lewacy są źli, a prawicowcy to hipokryci... Owszem, obie strony w Polsce nie mają ŻADNYCH sensownych przedstawicieli a jedyne co robią to napuszczają ludzi na siebie na wzajem, pieprząc kolejną głupotę za głupotą, ale naprawdę źle wróży to dla społeczeństwa jeśli ludzie, którzy sami siebie uważają za chociażby trochę inteligentnych, nie potrafią się od kłótni polityków odciąć.

16.06.2012 19:50
19
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend

SILENTALTAIR > wiesz nie dzis czas na taką dyskusje ( nie mam łba ) ale ten fragment mnie bardzo zaciekawił.

"Przypomnę choćby wtorkowe ataki na bezbronnych kibiców z Rosji, bo gdyby się lali 100 na 100 to byłaby zwykła ustawka, "

wyobraż sobie że kibole oleli EURO i te całe ustawki . w innym watku wkleiłem wywiiad z tym niby kibolem z wydziargana swastyką . zastanów sie czy widziałeś kiedyś polskiego patryiote ze swastyką i jak to ma sie do pisu i kibiców.

i powiedz mi mistrzu skąd pan redaktor LIS wiedział gdzie i o ktorej godzinie ( 1.5 tyg przed) bedą sie naparzac i czemu nikt tego zagrożenia nie zlikwidował ?

16.06.2012 19:58
20
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Najlepsze wyjscie dla Polski to sprawienie zeby anglicy dostali mistrza na Euro - pokochaliby nas tak jak nikogo innego ;)

16.06.2012 19:59
jiser
😃
21
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef

Wiedziałem! Lis podpisał kontrakt z neonazistami na zdyskredytowanie kiboli. Hell yeah!

16.06.2012 20:07
22
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend

Lis w rozmowie z Wielowiejską :
"Ja półtora tygodnia temu od człowieka oficjela ze sfer okołorządowych usłyszałem, że będą zamieszki, gdzie będą kibole. To nie był członek rządu. Usłyszałem, skąd wyjdą, o której godzinie."

nie oge znalezć całości ale jest na bank

18.06.2012 08:38
pablo397
😍
23
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted
20.06.2012 13:13
pasterka
👍
24
odpowiedz
pasterka
202
Paranoid Android
20.06.2012 14:24
25
odpowiedz
Hajle Selasje
104
Eljah Ejsales

Poland's schools are succeeding, more than many others, in narrowing the gap between the weak and the strong, the gifted and the challenged.

This has meant that the higher education system has had to shake itself up to cope with an influx of students from a far wider range of backgrounds, rather than only the most academically able.

Rozkoszny tekst. Ale przynajmniej wiemy, jaka musi być polska edukacja, żeby ją chwalono. Po pierwsze egalitarystyczna, po drugie robiona pod testy międzynarodowe, a po trzecie...jeszcze raz egalitaryzm :D

I jeszcze takie smaczki:

"Dr Federowicz regards one of the greatest achievements to be the success of decentralisation: "We proved that local government could take responsibility for education," he said."

Niedługo po tym, jak przetoczyła się awantura o samorządy zamykające szkoły w mniejszych miejscowościach.
A całość zaraz po dramatycznym wystąpieniu emerytowanej profesor z UG na temat edukacji wyższej w tym kraju (szeroko komentowanym w prasie - aprobująco) i protestach historyków w całym kraju.
Rozkoszne :)

20.06.2012 14:51
😐
26
odpowiedz
zanonimizowany800838
10
Generał

Lepiej mi powiedzcie, jaki cel ma ta cała nagonka na nasz kraj i czemu dopiero zaczęli to robić na EURO? Czyżby przyjazd obcokrajowców do nas psuł im jakiś plan czy jak? Bo chwilowo to straszą i psują opinię, jakby nie chcieli niczyich przyjazdów.

Mam nadzieję, że Polska ich jakoś dojedzie faktami o nich na olimpiadę.

20.06.2012 14:56
pasterka
😊
27
odpowiedz
pasterka
202
Paranoid Android

jak pisza zle, to zle, jak dobrze, tez zle. Trudno niektorym dogodzic. I zrozumiec, ze jestesmy dokladnie takim samym krajem jak inne, jedne rzeczy robimy lepiej, inne gorzej, a ocena zalezy od tego, kto pisze :-)

25.06.2012 21:56
pablo397
👍
28
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted
26.06.2012 00:46
29
odpowiedz
Ptosio
182
Legionista

Po tekscie o edukacji widac, ze BBC nie robi zadnej nagonki antypolskiej. BBC zwyczajnie nie ma, albo nie chce miec pojecia o czym mowi.

Plus tego taki, ze skonczy sie jeczenie o "wzorze obiektyizmu i profesjonalizmu" dla naszych mediow publicznych, bo teraz kazdy juz chyba widzi, jaka to farsa.

Forum: BBC uparło sie na Polskę