Witam ... mam otóż pewien problem. Poskładałem sobie kompa:
MSI Radeon R9 380, 4GB GDDR5 (256 Bit), HDMI, 2xDVI, DP (R9 380 GAMING 4G)
Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh
SilentiumPC Vero L1 500W VL1-500
MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL
Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)
Poinstalowane wszystkie stery, win 7 64bity. Ram jest w dual chanel, teorytycznie wszystko powinno działać..
Mam wysokie zużycie ramu (ponad 6 - utrzymuje się ), a procesora jes normalne. Temperatury, procek tam 30-35 a grafika ok 45-50, plyta 28-32 wiec chyba ok.
A gdy odpalam bfa 3 na ultraminimalnych to się tnie.. wszystko na low rozdzielczosc i nic nie pomaga, czy na low czy na high i tak zacina i tak ( mam na myśli jakies 15-20fps może mniej )
Podobnie z Wieśkiem, nie ważne czy minimalne czy ultra i tak laguje. Choć jak ubijałem na początku ghule to było ok ( nawet na średnio wysokich ) a później jak wbiłem do wiochy to lipa, zrzuciłem na minimalne i dalej klatkuje ..
może mi ktoś wyjaśnić co jest nie tak ?
Na necie bf3z taką specyfikacją idzie na ultra więc nie wiem czemu tak u mnie jest :/
Z góry dziękuje i przepraszam za moją "niewiedzę" bo jestem dość zielony jak na te sprawy xd
Pierwsze zasadnicze pytanie, monitor podpięty do kartę grafiki czy pod integrę (płyta główna)?
Wentylatory sprawdź czy dokręcone i dociśnięte sa do karty graficznej i procesora.
Grzebałeś coś w sterownikach?
Wentylatory działają poprawnie, na karcie załączają się jak potrzebują na procku sam montowałem więc jest git, bo temperatury są chyba ok, a co do sterowniów to ściągałem jeszcze raz z neta dla pewności wszystkie od producentów danego sprzętu.
Dodam jeszcze zdjęcie przy odpalonym media playerze i chromie, ew. można doliczyć razera, corsaira, mad catza programy od msi i od intela, cc cleaner i to tyle.. a tutaj masakra.