Battlefield 3, Wiedźmin 3 Lagi na dosyć dobrym sprzęcie
Witam ... mam otóż pewien problem. Poskładałem sobie kompa:
MSI Radeon R9 380, 4GB GDDR5 (256 Bit), HDMI, 2xDVI, DP (R9 380 GAMING 4G)
Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh
SilentiumPC Vero L1 500W VL1-500
MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL
Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)
Poinstalowane wszystkie stery, win 7 64bity. Ram jest w dual chanel, teorytycznie wszystko powinno działać..
Mam wysokie zużycie ramu (ponad 6 - utrzymuje się ), a procesora jes normalne. Temperatury, procek tam 30-35 a grafika ok 45-50, plyta 28-32 wiec chyba ok.
A gdy odpalam bfa 3 na ultraminimalnych to się tnie.. wszystko na low rozdzielczosc i nic nie pomaga, czy na low czy na high i tak zacina i tak ( mam na myśli jakies 15-20fps może mniej )
Podobnie z Wieśkiem, nie ważne czy minimalne czy ultra i tak laguje. Choć jak ubijałem na początku ghule to było ok ( nawet na średnio wysokich ) a później jak wbiłem do wiochy to lipa, zrzuciłem na minimalne i dalej klatkuje ..
może mi ktoś wyjaśnić co jest nie tak ?
Na necie bf3z taką specyfikacją idzie na ultra więc nie wiem czemu tak u mnie jest :/
Z góry dziękuje i przepraszam za moją "niewiedzę" bo jestem dość zielony jak na te sprawy xd
Pierwsze zasadnicze pytanie, monitor podpięty do kartę grafiki czy pod integrę (płyta główna)?
Oczywiście że pod kartę, tyle jeszcze wiem :D
Wentylatory sprawdź czy dokręcone i dociśnięte sa do karty graficznej i procesora.
Wentylatory działają poprawnie, na karcie załączają się jak potrzebują na procku sam montowałem więc jest git, bo temperatury są chyba ok, a co do sterowniów to ściągałem jeszcze raz z neta dla pewności wszystkie od producentów danego sprzętu.

Dodam jeszcze zdjęcie przy odpalonym media playerze i chromie, ew. można doliczyć razera, corsaira, mad catza programy od msi i od intela, cc cleaner i to tyle.. a tutaj masakra.