Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Battlefield 3 na Originie, a ogromne lagi

25.08.2013 23:11
😡
1
zanonimizowany940045
1
Junior

Battlefield 3 na Originie, a ogromne lagi

Witam, niedawno miałem okazje zamówić sobie pack'a od humble w którym zawarty był Battlefield 3.
Problem leży w tym, że niezależnie od servera ( czy to polski, niemiecki, amerykański, afrykański, czy też mongolski - oczywiście wybieram te które mają jak najmniejszy ping) to mam co chwilę kilkusekundowe lagi równające się z pingiem >999 ( co ciekawe, cały czas pokazuje mi średni ping 40-60).
I nie wiadomo co bym nie robił to ciągle mam ten sam problem. Wyłączanie antyvirów, firewalla czy jakiegokolwiek programu, który mógłby korzystać z internetu nic nie daje. Otwieranie portów w liveboxie również nic nie dawało.

Sprawdzałem ping na speedtestach i wynik zwykle uplasował się w okolicach 40 ms.

Serio, nie wiem w czym tkwi problem. Jeszcze rok temu ( wtedy ostatni raz grałem multi na tym samym łączu ) grałem w LOL'a i battlefielda bad company 2, i nie miałem żadnych problemów z lagami.
Ogólnie prędkość mojego łącza to 6mb więc nie chce mi się wierzyć, że taka prędkość nie daje sobie rady z bf.
Jakby ktoś chciał stwierdzić, że sprzęt mam zza czasów III rzeszy, albo mam do dupy to uprzedzam, że jest na tyle mocny, że każdą gre na ultra detalach jest w stanie płynnie przemielić, więc w tym na pewno nie leży problem :P
Pomóżcie mi ludzie, bo mnie już krew zalewa, nie mam już pomysłu co z tym dalej zrobić.

29.08.2013 02:57
2
odpowiedz
zanonimizowany940045
1
Junior

kurde, nikt mi nie pomoże? ;/

29.08.2013 03:07
3
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Problemu raczej szukałbym po stronie providera.

Prawdopodobnie co chwilę gdzieś tracone są pakiety, co uzasadniałoby chwilowe "lag spike", które nie są odczuwalne w trakcie normalnego przeglądania internetu (bo nawet gdy wczytywanie zawiesi się na moment ciężko to odczuć).

Występowanie lagów na każdym serwerze tylko potwierdza moje przypuszczenia, bo gdyby była to wina konkretnych serwerów problem występowałby tylko na kilku z nich.

29.08.2013 03:20
4
odpowiedz
mich83
121
Generał

A może problem tkwi w tym ze teraz batelfild w pakiecie innych gier jest za grosze i po prostu serwery sa przeciążone ?

29.08.2013 03:39
5
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

[4] Raczej nie, w ostatnim tygodniu mam na liczniku ponad 10h i problemu nie zauważyłem.

29.08.2013 10:05
6
odpowiedz
Haszon
137
Senator

Uszkodzona karta sieciowa. Mialem dokladnie tak samo kilka lat temu. Wymienilem karte i problem zniknal, a tez nie dalo sie grac.

29.08.2013 17:41
7
odpowiedz
zanonimizowany940045
1
Junior

@ Amadeusz, to co w takim razie poradziłbyś zrobić?

Forum: Battlefield 3 na Originie, a ogromne lagi