Witam mam takie pytanie posiadam laptopa Lenovo z580 z procesorem i7-3632QM CPU 2,20 GHZ i kartą graficzną Geforce GT 635M i czy gra Battlefield 3 pójdzie mi płynnie na tym sprzęcie chociaż na średnich ustawieniach ? jeżeli nie o jak mam podkręcić w tym laptopie procesor w turbo boost ?
1280x720, niskie. Mam podobną kartę, GT 555m. Jest dużo filmików w internecie. Procesor podkręcąć w turbo boost? Turbo boost sam podnosi taktowanie procesora. Przed jakimkolwiek podkręcaniem zmień pastę termoprzewodzącą na nową i wydajną oraz termopady na kościach pamięci karty też by się przydało. Po komponentach domyślam się, że ten laptop ma jakieś 3 lata więc najwyższa pora na konserwację układu chłodzenia. Problemem jest karta, nie procesor, mógłbyś pewnie coś podnieść ''Invidia Inspectorem'', czy ''MSI Afterburnerem'' ale wiele to nie da i trzeba właśnie uważać na temperaturę, powyżej 80 stopni to już sporo.
Myślałem, że pytasz o battlefront?....
Battlefield 3 powinien pójść ci w 1336x768 na wysokich spokojnie. Ja grałem na gt 555m na wysokich/ultra w 1366x768. FPS +30.